Emina Jahović – Sandal: Moj život sa tri muškarca

2
Pevačica Emina Jahović-Sandal otkriva da li i posle rođenja drugog sina Javuza zapada u postporođajna depresivna stanja kao što joj se to dešavalo nakon prve trudnoće
Emina Jahović, foto: Vladimir Šporčić
Emina Jahović, foto: Vladimir Šporčić

Panični strah od letenja sa kojim godinama ne može da se izbori pothranjen je prošlonedeljnim incidentom koji su pevačica Emina Jahović-Sandal (30) i njen suprug Mustafa Sandal (41) doživeli na privatnom letu Istanbul - Bodrum. Motori aviona su otkazali, ali je pravovremena reakcija pilota u poslednji čas spasila živote supružnika. Uprkos preživljenom stresu Emina je samo nekoliko dana kasnije doletela za Beograd kako bi snimila spot za duetsku pesmu Beograd priča sa kolegom Dženanom Lončarevićem. Ova nemila dešavanja stresno su uticala na pevačicu i Emina je prvi put na snimanju pokazala nervozu, ali je time izazvala sumnje prisutnih da pati od postporođajne depresije.

- Nisam nervozna, već znam kako bi trebalo da izgledaju idealni uslovi na setu, što ovoga puta nije bio slučaj. Nakon iscrpljujućeg snimanja serije Polje lala u Turskoj naučila sam mnogo toga što ranije nisam znala, tako da se i sama mnogo profesionalnije ponašam na snimanjima - kaže pevačica i priseća se perioda od pre četiri godine kada je odmah nakon rođenja starijeg sina Jamana (4) imala simptome postporođajne depresije.

- Kad sam rodila starijeg sina Jamana, bilo mi je mnogo teže da se naviknem na postporođajni period. Tada sam imala blaži oblik depresije, a sada dva meseca nakon Javuzovog rođenja zaista ne zapadam u takva stanja. Trenutno i nemam vremena za depresiju jer imam muža, dvoje dece, moram da vodim računa o svojoj liniji i karijeri, a u takvim okolnostima nema mesta za melanholična stanja - smeje se Emina i opisuje kako izgleda njen mlađi mezimac koji je u dom Sandalovih stigao krajem februara.

- Javuz liči na mene, ali mi se ponekad učini da je isti Jaman. Kao da sam rodila blizance sa četiri godine razlike - kaže pevačica čiji je stariji sin, po maminom priznanju, ljubomoran na svog mlađeg brata.

- Ima malo ljubomore među njima. Recimo, kada Mustafa i ja okrenemo leđa, Jaman povuče Javuza za ručicu i slično. S druge strane, postoje i trenuci kada Jaman pokazuje mnogo nežnosti prema bebi. Mislim da je za njega najlepši poklon to što je dobio brata. Pošto Mustafa nema ni brata ni sestru, stalno ponavlja: Najvažnije je da Jaman nije ostao  jedinac kao što sam ja. Ja imam i brata i sestru i znam kakvo je to bogatstvo - ističe lepa brineta i otkriva kako se snalazi sa tri muškarca u kući.

- Navikla sam na tu atmosferu, po ceo dan mi oko glave zuje automobilčići i igraju se video igrice tako da savršeno funkcionišem sa svojim momcima - iskrena je Emina koja je na svoj Twitter nalog nedavno postavila fotografija iz teretane gde je kraj sprave na kojoj vežba nosiljka u kojoj mirno drema njen mlađi sin.

- U sklopu naše kuće postoji teretana gde bez problema mogu da hranim svoju bebu. Nisam još vratila liniju mada su gotovo svi suvišni kilogrami nekako sami nestali. Treba samo još malo da se potrudim i skinem dva, tri kilograma - objašnjava Emina.

Piše: Nikola Rumenić

Foto: Vladimir Šporčić

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker