imaju divan odnos

Uvek je ljubi u ruku i još uvek je njegova princeza: Otac Mione Marković vam je dobro poznat, a i njen deda je slavan

2

U "Azbuci našeg života" igra Martu, ćerku glavnih junaka, a otac popularne glumice je, takođe, često na malim ekranima

Miona Marković u poslednje vreme oduševljava publiku kao Marta u seriji 'Azbuka našeg života'
Miona Marković u poslednje vreme oduševljava publiku kao Marta u seriji "Azbuka našeg života"foto: M. M./ATAImages

Druga sezona serije "Azbuka našeg života" vratila nam je drage likove, s novim zapletima i pričama, a jedna od najzapaženijih je glumica Miona Marković, koja igra Martu.


Šarmantna glumica ima iza sebe zavidnu biografiju – igrala je serijama "Močvara", "Žigosani u reketu", filmovima "Vera" i "Munje: Opet!" i mnogim drugi uspešnim projektima.


Miona spada u ličnosti s javne scene koje ne eksponiraju svoj privatni život, pa tako ne govori o svom braku s režiserom Davidom Alićem, kao ni o porodici, ali je poznato da ja ona ćerka uglednog istoričara Predraga Markovića.

Glumica je u nekoliko navrata napravila izuzetak i pričala o svom ocu, a jednom prilikom je na Instagramu podelila da je ona "tatina princeza" i kako se divno ophodi prema njoj.

 


Moj nežni otac, koji svoju ćerku uvek ljubi u ruku čime joj ne dozvolja da izgubi ulogu “princeze”, čak i kada ona misli da je to više nije moguće, jer zaboga sada je već mlada žena, a ne devojčica. I da znaš tata koliko god ja prevrtala očima na to, uvek se malo i smešim, jer baš je lepo biti princeza – istakla je Miona.


Jednom prilikom je za tatin rođendan podelila njihovu staru fotografiju, koja je zauzimala posebno mesto u domu Markovića.

 


Ne sećam se kada je i kako nastala ova fotografija, ali znam da sam je uvek gledala u tatinoj radnoj sobi zakačenu za ivice rama jedne slike. Onda sam je uzela i stavila u svoj novčanik. Novčanik su ukrali. Tata ju je opet nekako našao u starom kompjuteru i skenirao i ištampao na običnom papiru u koloru. Pošto je papir osetljiviji malo se slika pohabala i kao takva meni opet skenirala, to je ova koju vidite sada. Ovo je meni dokaz da su fotografije važne, jer iako ne znamo kada i kako su nastale one neke posebne, uvek dožijavamo iznova i iznova. Možda je ovo moja naša omiljena slika jer znam da je i tatina – objasnila je ona. – Možda, ali sve to nije ništa mnogo bitno nego ja se raspisah jer je mom tati danas rođendan ! Srećan ti tvoj dan tata. Voli te tvoja kćer


Glumica je, inače, i unuka Jovana Markovića, scenariste "Žikine dinastije".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Miona Marković o Borisu Komneniću

 

makonda-tracker