lepa princeza

U maminom Prada kaputu — ukrala je šou! Zbog čega dansku princezu nazivaju ženskom verzijom princa Luija?

0

Počela je nova era vladavine u kraljevskoj porodici Danske, a pod reflektorima su deca kralja Frederika i kraljice Meri.

Danska princeza Žozefin
Danska princeza Žozefinfoto: EPA-EFE/EMIL NICOLAI HELMS

Abdikacija danske kraljice Margrete mnoge je iznenadila, ali u prvi plan stavila njenog sina, novopečenog danskog kralja Frederika i njegovu suprugu, kraljicu Meri, kao i njihovu decu.

 

Počela je nova era vladavina u Danskoj, a kralj Frederik krunisan je u zamku Kristijanborg u Kopenhagenu. Hiljade ljudi okupilo se ispred Kristijanborga sa stolicaam i danskim zastavama, a kraljica Margreta u suzama je ustupila presto sinu, uz reči "Bog blagoslovio kralja".

 

Pored kralja i kraljice Danske, mnogo se pričalo i o njihovoj deci, Kristijanu, Izabeli i blizancima Vinsentu i Žozefini. Premda se čini da su svi naslednici bili dobro upoznati s pravilima na krunisanju koje su morali da poštuju, i ova porodica ima svog "zabavljača", kao što je to u britanskoj kraljevskoj porodici princ Lui.

Naime, čini se da je kod njih to trinaestogodišnja princeza Žozefina, koja se pomalo dosađivala na paradi povodom krunisanja, a stručnjaci za govor tela su je uporedili s malenim princem iz Velike Britanije.

 

Kako je rekla Adrijen Karter, tinejdžerka je "ukrala šou" u Amalinborg palati, nakon što se prvo pojavila u Kristijanborgu.

 

Danska kraljevska porodica
Danska kraljevska porodicafoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Navodi se da je njen stariji brat nežno morao da je dodirne da je podseti da se ponaša, rekla je ova stručnjakinja, pričajući o njenom blizancu.

 

Inače, princeza Žozefina ponela je mornarskoplavi kaput modne kuće Prada, isti onaj koji je njena mama, kraljica Meri, nosila 2013. godine.

 

 

Blizanci su mahali masi uzbuđeno, dok su stariji brat i sestra (18, 16) bili ipak uzdržaniji.

 

S druge strane, kralj i kraljica su se nežno poljubili i time otpočeli period svoje vladavine.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Festival zmajeva u Danskoj

 

makonda-tracker