srećni praznici

Skromno, tradicionalno, uz ljubav — i PIJUKANJE: Tamara Vučić podelila kako je izgledalo Badnje veče u njihovom domu

2

U domu Vučića praznici se proslavljaju uz poštovanje starih običaja i tradicije.

Tamara Vučić pokazala je kako su porodično obeležili Badnje veče
Tamara Vučić pokazala je kako su porodično obeležili Badnje večefoto: Vladimir Sindeyeve/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Slavimo Božić, najradosniji hriščanski praznik, a u susret ovom divnu danu pravoslavni vernici slavili su i Badnje veče, 6. januara uveče. U srpskim domaćinstvima ovo je bilo veče za porodicu, uz posnu trpezu i poštovanje starih običaja kojima se svi ukućani raduju, a posebno deca.

 

Izuzetak nije bio ni dom Tamare Vučić, prve dame Srbije, koja je pokazala na Instagramu mali deo porodičnog kutka i obeležavanja Badnje večeri.

 

Na njihovom stolu našli su se badnjak, pšenica, voće...

Tamara je divnom porukom poručila šta je ono što bismo svi morali da zapamtimo za praznike i čime bismo morali da se vodimo.

 

Badnje veče u domu Tamare Vučić
Badnje veče u domu Tamare Vučićfoto: Instagram / tamaravucicsrb

Kada su naša srca ispunjena ljubavlju i zahvalnošću, naš dom je oaza topline i radosti. Srećno Badnje veče! — poručila je Tamara.

 

Ona je u drugom snimku pokazala da je u njihovom domu neizostavno i pijukanje, divan običaj sa slamom, kome se najviše raduju deca, a sigurno i maleni Vukan.

 

Pijukanje u domu Vučića na Badnje veče
Pijukanje u domu Vučića na Badnje večefoto: Instagram / tamaravucicsrb

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

KADA SE ZAPRAVO PALI BADNJAK? Đakon otkrio SVE što niste znali o Badnjem danu, Božiću, običaju, istoriji... OVO ĆE VAS ODUŠEVITI

 

makonda-tracker