"nemilosrdno je gone"

"Zaprepašćeni smo presudom!" Slavna glumica osuđena na 2 GODINE ZATVORA i novčanu kaznu od 250.000 evra!

0

Jedna od najlepših žena 20. veka uložiće žalbu na presudu koju nije očekivala budući da su tužioci najpre tražili uslovnu kaznu

Izabel Ađani na nedavnom skupu u Parizu kojim se pozivalo na mir na Bliskom istokui
Izabel Ađani na nedavnom skupu u Parizu kojim se pozivalo na mir na Bliskom istokuifoto: MPP / Starface / Profimedia

Francuska glumica i pevačica Izabel Ađani u četvrtak je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine i novčanu kaznu od 250.000 evra zbog izbegavanja poreza, potvrdio je Variety.


Jedna od najcenjenijih francuskih umetnica proglašena je krivom jer je bila prijavljena u Portugaliji 2016. i 2017. godine kako bi izbegla plaćanje poreza u Francuskoj, a potom je uplatila 120.000 evra na račun u Sjedinjenim Američkim Državama bez prijave i predstavljanja donacije od dva miliona dolara kao zajam, navodi AFP.


Izabel Ađani, koja je bila nominovana za Oskara za svoje uloge u filmovima "KIamil Klode" i "Priča o Adeli H" negirala je sve ove tvrdnje i planira da podnese žalbu, izjavio je njen advokat Olivije Pardo.

Tužioci su najpre u oktobru tražili uslovnu kaznu od 18 meseci i novčanu od 250.000 evra, ali su sudije potom izrekle veću.

 

Izabel Ađani na crvenom tepihu
Izabel Ađani na crvenom tepihufoto: Rune Hellestad / Capital pictures / Profimedia

Zaprepašćeni smo ovom presudom – kaže glumičin advokat. – Izabel Ađani nije mogla da prisustvuje suđenju, a mi smo tražili da se odloži kako bi mogla da bude saslušana, ali to nije dozvoljeno. Nemilosrdno je gone.


Istraga protiv Izabel Ađani pokrenuta je 2016. godine, nakon što se ime glumice pojavilo u Panamskim papirima.


Uprkos ovim problemima, karijera francuske umetnice cveta proteklih godina. Upravo je igrala u Netfliksovom hitu "Voleuses", a nedavno je zabeležila glavnu ulogu u filmu "Petra von Kant", koji je otvorio Berlinski filmski festival 2022.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

BONUS VIDEO

"Jedino što je sigurno je smrt i porez!"

 

makonda-tracker