sećate se njega?

Danas ga često viđamo a najpoznatiji je po drugom hit filmu: Da li znate čime se bavi dečak iz filma Tito i ja?

0

Mnogi i danas rado vole da pogledaju čuveni film Tito i ja, a u tom ostvarenju je nezaobilazna uloga malog Zorana. 

Mali Zoran u filmu Tito i ja je danas poznata javna ličnost u Srbiji
Mali Zoran u filmu Tito i ja je danas poznata javna ličnost u Srbiji foto: Youtube Printscreen

Film Tito i ja i jedno od kultnih ostvarenja domaće kinematografije i mnogi su ga gledali. Neki čak i više puta.

 

Taj film je javnosti pre nešto više od tri decenije, daleke 1992. godine predstavio i jednog mališana, koji je ulogom u tom ostvarenju kupio srca brojnih gledalaca.

 

U pitanju je bila uloga malog Zorana, koji je zbog naklonosti prema Josipu Brozu Titu upadao u interesantne nedaće. 

 

Taj dečak je i danas prisutan u javnom i filmskom životu Srbije. Međutim, mala je šansa da biste ga prepoznali. 

Svi su očekivali da će nastaviti glumačkim putem. No, i nije baš tako ispalo, ali nije ni daleko od toga. 

 

Rolu malog Zorana tumačio je Dimitrije Vojnov, koji je zasita upisao FDU, Ali on je čovek koji je danas prevashodno poznat kao dramaturg, scenarista i filmski kritičar. 

 

Ima i neke manje uloge, ali to mu nikad nije bilo primarno u životu. O tome je i kasnije govorio, čak smatra da bi bila greška da se poptuno posvetio glumi. 

 

- U toj ulozi video sam zabavnu vanškolsku aktivnost. Ni pre ni posle toga nisam imao nameru da se posvetim glumi. Mislim da bi to bila velika greška. Smatram da bih izrastao u vrlo lošeg glumca. Od momenta kada sam sebe video na ekranu, više nisam mogao da funkcionišem kao glumac. Srećom, to se dogodilo posle snimanja- otkrio je jednom prilikom Dimitrije.

On je imao manje uloge i Mi nismo anđeli 3, Paradi i nekim drugim ostvarenjima, ali mu to nikad nije bilo primarno.

 

- Od tog trenutka uglavnom odbijam sve pozive da se pojavim na ekranu, osim kada me pozovu neki prijatelji koji snimaju film i misle da je dobar štos ako bih se ja pojavio. Novih filmskih uloga verovatno neće biti, osim ako se neki prijatelj ne pojavi s nekom duhovitom idejom za koju ja osećam da mogu da je realizujem. Ja sam diplomirani dramaturg i pišem scenarije, a dosta radim i na televiziji. Pokušavam da budem popularizator filma - izjavio je na tu temu Vojnov.

 

No, on je danas po informacijama koje se mogu naći na Vikipediji, urednik filmskog bloga „Doba nevinosti“, a na osnovu njegovog komada u DADOV-u je postavljena predstava "72 device".

 

Ipak, možda mu je najpoznatije ostvaranje Mali Budo iz 2014. godine. On je za taj film zajedno sa Danilom Bećkovićem napisao je scenario i relativno mlađa publika ga najbolje zna po tome. 

 

Bonus video: 

 

 

 

 

makonda-tracker