žalosna priča

Potresan život glumice koja je bila primorana da GLADUJE: Posle duže vremena viđena u javnosti, a povod je STVARNO TUŽAN

0

Naša poznata glumica ima zaista tešku životnu priču. 


 

Vesna Pećanac se duže vreme nije pojavljivala u javnosti
Vesna Pećanac se duže vreme nije pojavljivala u javnosti foto: Nebojša Mandić

Naša poznata glumica Vesna Pećanac pre nešto manje od godinu dana otkrila je javnosti da je zbog teških životnih uslova primorana da se hrani u narodnoj kuhinji. 

 

Nju je jako teško videti u javnosti, ali danas se pojavila u Narodnom pozorištu ne bi li odala počast preminulom reditelju Jagošu Markoviću.

 

Vesna se nakon duže vremena pojavila u javnosti u sakou i košulji, a uz nu tu je bio veliki broj umetnika sa naše filmske i pozorišne scene. 

 

Njenoj teškoj priči i hranjenju u narodnoj kuhinji, prethodio je odlazak u Ameriku. Naime, ona je u jednom trenutku odlučila da sa mužem Živkom i decom ode put Holivuda, međutim ipak su se vratili ovde, tačnije u Crnu Goru.

 

Vesna Pećanac na komemoraciji Jagošu Markoviću u Narodnom pozorištu
Vesna Pećanac na komemoraciji Jagošu Markoviću u Narodnom pozorištu foto: ATA Antonio Ahel

Kada je njen suprug Živko je preminuo 2001. godine, Vesna sa sinovima dolazi u Beograd.  

 

Nažalost, tu tužnim stvarima nije bio kraj. Nedugo nakon što su došli u prestonicu Srbije, Vesna ostaje i bez oba roditelja. 

 

To je bio snažan udarac za nju, koji je veoma teško podnela. U tim momentima je bila praktično na rubu egzistencije, pošto je bila prinuđena čak i da gladuje. 

 

- Imala sam problema, neke sam rešavala, ali nisam uspevala da rešim sve. Gladovali smo otkako je Živko otišao. Gladovali smo mi i dok je Živko bio sa nama. Čak je on to pisao u novinama. Da nije bilo jedne gospođe Marine, šefice samoposluge, koja nam je krišom davala hranu... On je napisao: "ja i moja porodica ne bismo imali šta da jedemo i ne bismo preživeli" - pričala je Vesna za domaće medije. 

 

Vesna Pećanac iz mlađih dana
Vesna Pećanac iz mlađih dana foto: Youtube Printscreen

Reči kojima je opisiviala svoju situaciju su parali srce. 

 

- Mi smo gladovali, a ćutali. Odlično je gladovati, to je mnogo dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš. I onda, to kad se svari, toliko dugo treba da žvaćeš da se pretvori u tečnost i da samo sklizne - ispričala je Vesna. 

 

Čak joj se dešavalo da nema ni struje ni vode, a u jednom trenutku je počela da se hrani u narodnoj kuhunji. Međutim, iako joj to dosta značilo, i tamo je imala dosta muka. 

 

Vesna Pećanac ima zaista tešku životnu priču
Vesna Pećanac ima zaista tešku životnu priču foto: Damir Dervišagić

- Još 2006. godine u Zemunu nisam imala struje, vode, prokišnjavalo je sve. Bila sam u depresiji zbog smrti oca, majke i muža. Kad sam došla u kuhinju, dešavalo se svašta. Da ne stignem da uzmem za decu i sebe hranu, pa da zaposleni neće da mi daju. Jednostavno neće, žena koja radi u kuhinji mi ne da, ja odem iza, na kraju radnog vremena, ona mi kaže: "Ne može". Nisam mogla da verujem kad sam to doživela - prepričava svoje muke Vesna.

 

Kako kaže, takve stvari u današnje vreme mogu svima da se dese. 

 

- Ovo što je mene snašlo može svima da se desi. Takva su vremena i idu takva vremena da svima ovo može da se desi. Treba ići napred, naći svoj pravac - navela je Vesna Pećanac za "Oko magazin".

 

Bonus video: 

 


 

 

 

makonda-tracker