tužno

Izvršitelji je gone zbog dugova, živi od 20 evra mesečno: Oglasio se sin glumice Vesne Pećanac i otkrio surovu istinu

5

Tužna sudbina poznate glumice veoma je potresla publiku, a njen sin Petar odlučio je da kaže sve što mu je na duši.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Godinama se u medijima govori o teškom životu i lošoj finansijskoj situaciji glumice Vesne Pećanac, supruge legendarnog crnogorskog režisera Živka Nikolića, te se ovim povodom oglasio njen sin Petar koji je dočarao u kakvoj se situaciji nalaze nakon očeve smrti.

 

Mislim da je ta tragedija počela devedesetih i da je ona bila opšta. Živko je samo jedan primer ili istureni slučaj. Ima mnogo žrtava ratova, tranzicije, odnosno dekomponovanja našeg društvenog i državnog ustrojstva. Živkova je krivica možda bila to što je bio najbolji u svome poslu. Nekima se uspeh ne prašta. Pogotovo onaj međunarodni. Ako sam šta iz očevog primera mogao da naučim, to je da postoji tamna strana ljudske prirode i da je veoma moćna i učinkovita. O tome govore i svi Živkovi filmovi, ali i naša neposredna istorija — istakao je Petar u intervjuu za Blic.

 

Vesna Pećanac
foto: PIRNTSCREEN/INSTAGRAM/PORFIRIJE_PATRIJARH

Petar je veoma neprijatno iznenađen kako je ova potresna situacija prikazana u javnosti, te se osvrnuo i na tu stavku.

 

Žena je, opet, u toj kuhinji sedela i razgovarala sa patrijarhom. Dakle, bio je to sastanak na visokom nivou. No, ona nije u zavidnoj situaciji. U dugovima je do guše. Jure je izvršitelji. Ona se snalazi kako zna i ume. Ne može sama, ali eto, ona se bori nekako. Obraća se ljudima za pomoć, a pomoć uglavnom izostaje. Gde su kolege? Šta rade političari? — kaže uzrujanim tonom Vesnin naslednik i dodaje:

 

— Koliko znam, još joj niko nije pomogao, u smislu da se trajno njen status i situacija reše. Ona je dužna preko 15.000 evra kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac — završava Petar.

 

Podsetimo, publika je Vesnu upoznala  po ulogama u filmovima "Čudo neviđeno", "Lepota poroka", "U ime naroda", "Beštije" i kao Jeku u seriji "Đekna još nije umrla, a pre nekoliko meseci doživela je saobraćajnu nezgodu, kao i borbu sa virusom korona.

 

Vesna Pećanac
foto: Damir Dervišagić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker