privukla im je pažnju

Njihov prvi izlazak im je posebno zanimljiv: Znamo kako pišu o Novaku, a šta Britanci misle o njegovoj supruzi?

0

Britanski Daily Mail pre nekoliko dana je želeo svojim čitaocima da predstavi suprugu najboljeg tenisera planete, a uz njenu kraću biografiju podelili su i priču o tome kako je Novak pokušao da impresionira Jelenu kada su prvi put izašli zajedno

Jelena Đoković na tribinama tokom Vimbldona 2023. godine
Jelena Đoković na tribinama tokom Vimbldona 2023. godinefoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Srpski teniser Novak Đoković, svakodnevno se pominje u svetskim medijima, a ovih dana nema veće sportske zvezde.


Nakon što je odneo pobedu u finalu US Open-a, on je osvojio svoj 24. grend slem i nastavio da piše istoriju kao najbolji teniser i jedan od najkvalitetnijih sportista svih vremena.


Činjenica je jedna, da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa na sportskom, internacionalnom nivou. Posebno u zapadnom svetu. To je deo mog životnog putovanja, zahvalan sam što sam iz Srbije, daje mi snagu i veru i time je sve još slađe i lepše i još više me ispunjava. Vi pišite ono što mislite... – rekao je nedavno Novak.


Poznato je da zapadni mediji često nisu imali lepe reči za srpskog asa i da su potcenjivali njegov uspeh, a kako je kada je reč o njegovoj supruzi Jeleni?

 

Budući da ga prati na turnirima i navija na najvažnijim mečevima, Jelena Đoković često je pred očima svetske javnosti, pa je bilo neizbežno da i ona privuče pažnju. Sudeći po biografiji njegove izabranice koju su objavili, ona je u njihovim očima školovana žena posvećena porodici, koja ima vrlo simpatičnu priču o početku ljubavi sa suprugom.

 


Tako je pre nekoliko dana britanski Daily Mail objavio članak o Novakovoj životnoj saputnici, nakon što je Srbin plasirao u polufinale US Opena.


Kako piše ovaj portal, Jelena je rođena 1986. godine i izvršna je direktorka njegove Fondacije "Novak Đoković", čiji je cilj da "pomogne deci u Srbiji da ostvare svoje snove tako što će poboljšati obrazovni sistem".


Daily Mail dalje navodi da je Jelena završila poslovnu administraciju na milanskom Univerzitetu "Bokoni" i da ima master diplomu Internacionalnog univerziteta u Monaku.


U tekstu stoji i da je ona majka dvoje dece – Stefana, rođenog 2014, i Tare, koja je došla na svet 2017. godine.

 

Jelena, Stefan i Tara Đoković posle finala US open-a i Novakvogo osvajanja 24. grend slema
Jelena, Stefan i Tara Đoković posle finala US open-a i Novakvogo osvajanja 24. grend slemafoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ističe se i da Jelena uvek podržava supruga na terenu, kao i da je do sada delila mnogo fotografija s Novakom na profilu na Instagramu, gde je prati 651.000 ljudi.

 

  • Prvi izlazak Novaka i Jelene Đoković


Daily Mail podseća i na dobro poznatu ljubavnu priču ovog para: kako su se upoznali kao tinejdžeri, počeli da se viđaju godinama kasnije, da su se venčali na Svetom Stefanu 2014. i da je njihov prvi izlazak bio u Monte Karlu.


U mojim očima je to bilo vrlo ekskluzivno mesto na koje bih mogao da je odvedem – prenosi ovaj portal Novakovu izjavu. – Želeo sam da je impresioniram, pa sam pronašao jedan veoma dobar restoran.

 


Navodno je Đoković naručio biftek, a potom se požalio konobaru da nije dobro termički obrađen, na šta mu je on odgovorio da ja je u pitanju tartar biftek, koji se služi sirov. Prema pisanju Daily Mail-a, od tada se Novak i Jelena Đoković, kad god u meniju restorana vide tartar biftek u ponudi, uvek sete svog prvog romantičnog izlaska...

 

Jelena Đoković poznata je i po izuzetnom modnom stilu, a nekih od njenih najinteresantnijih odevnih kombinacija prisetite se u galeriji.

1 / 7 Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

 

 

BONUS VIDEO

Kako Jelena Đoković sprema srpske specijalitete?

 

makonda-tracker