tužno

Preminula poznata holivudska glumica: Dijagnostikovan joj je tumor na mozgu, gubila je pamćenje

0

Smrt je bila jača i glumica je preminula u 78. godini 

foto: Youtube Prinskrin / Melissasueandersonfan
foto: Youtube Prinskrin / Melissasueandersonfan

Glumica iz serije "Mala kuća u preriji" Herša Paradej umrla je u 78. godini nakon što se borila sa tumorom na mozgu.


- Ova bolest joj je oduzela snagu, pamćenje i, nažalost, njenu živahnu ličnost - rekao je sin Džonatan Peveral u julu o pogoršanju zdravlja svoje majke.

 

Herša Paradi je ostala upamćena po ulozi u filmu "Mala kuća u preriji".  Glumičin sin Džonatan Peveral potvrdio je njenu smrt za The Hollivood Reporter. Umrla je u sredu u Peveralovoj kući u Norfolku u Virdžiniji.

 

 

Pre smrti, Paradi je patila od tumora na mozgu poznatog kao meningiom. Prema klinici Mejo, meningiom je najčešći tip tumora koji se formira u glavi. Takođe se češće javlja kod žena i često se otkriva u starijoj dobi.

 

Paradijev sin pokrenuo je kampanju GoFundMe prošlog meseca kako bi pomogao oko rastućih medicinskih troškova. Nadao se da će napori za prikupljanje sredstava uspeti da poboljšaju njen kvalitet života i da joj pruže podršku koja joj je potrebna tokom ovog teškog vremena.

 

Takođe je primetio da je kampanja bila u cilju da joj pokaže da nije sama u svojoj borbi.

 

 

- U velikoj meri je bila prikovana za krevet i veoma je bilo teško gledati je. Nekada je bila puna života i energije. Kada smo videli njeno stanje tokom nedavne posete njenoj kući u Van Najsu, odlučili smo da je preselimo iz Los Anđelesa da živi sa mnom i mojom porodicom u Virdžiniji, i dok radimo na tome da obezbedimo potrebnu medicinsku pomoć, a troškovi povezani sa njenom negom su rasli - napisao je tada Peverall. 

 

Paradi 1963. godube diplomirala u srednjoj školi Berea, glumila je u Klivlendskoj kući i regionalnom pozorištu. Na kraju je otišla u Los Anđeles, gde je dobila ulogu pored Džona Vojta u produkciji Tramvaj. Zatim je debitovala na ekranu u epizodi Bearcats!

 

 

Paradi se pridružila "Maloj kući u preriji" u njenoj četvrtoj sezoni, koja je premijerno prikazana u septembru 1977.

 

Pokojna glumica je predstavljena kao Alis Garvi zajedno sa bivšom NFL zvezdom Merlinom Olsenom, koji je igrao Alisinog muža Džonatana Garvija. Ostala je u popularnoj NBC seriji do sezone 6, kada je njen lik poginuo u požaru.

 

Bonus video:

 

Izvorinka Milošević progovorila o bolnoj temi 


 

 

makonda-tracker