tuga

Umrla mama pevačice Viktorije: Bavila se BITNIM POSLOM, mnoge izvela na pravi put, a njen HUMANI GEST se još prepričava

0

Majka pevačice Snežane Mišković je preminula. Ostaće upamćena kao izuzetno dobra osoba, koja mnogima pomogla i usmerila ih na pravi put.  

Pevačici Snežani Mišković Viktoriji je preminula majka
Pevačici Snežani Mišković Viktoriji je preminula majka foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Snežana Mišković Viktorija je doživela veliki gubitak, kada joj je pre desetak dana preminula majka Mileva Mišković.

 

Umetnica je tužne vesti objavila na svom profilu na Fejsbuku. 

 

- Teško je bez tebe, majko.Teško je bez tebe, majko - napisala je Viktorija. 

 

Miškovićeva se onda zahvalila svima na podršci koju je dobijala ovih dana.

 

- Hvala svima koji ste razumeli moju bol za majkom i moju slabost da tu bol podelim sa vama - napisala je Miškovićeva.

 

Mileva Mišković je dugo radila kao učiteljica i uvek je važila za jednog od najboljih profesora na više nivoa.

 

Kolika je ona veličina bila otkrio je jedan od njenih bivših učenika. Viktorija je prenela njegove reči i rekla da je svaka reč tačna,. 

 

Snežana Mišković Viktorija je tužne vesti podelila na Instagramu
Snežana Mišković Viktorija je tužne vesti podelila na Instagramu foto: Snežana Mišković Facebook Prinskrin

Naime, ona je znala da celom svom odeljenju, u vremenima teške bede, ishekla džempere i zbog svoje dobrote je važila za najveći autoritet.

 

- Preminula je naša velika učiteljica Mileva Mišković. Najbolja učiteljica na svetu. Mi smo kod nje već u četvrtom razredu znali ko smo, šta želimo da budemo i kojim putem ćemo ići. Nije nam moglo biti da se ne nauči, da budemo prosečni. I u osmom razredu nastavnici su, kada napravimo neki problem, a bilo ih je, nju pozivali, jer je bila autoritet koji smo bezrezervno poštovali i slušali. Većina đaka je imala džempere koje je ona isplela - seća se nekadašnji učenik Mileve.

 

Kako je rekao, ona ih je pazila i u dobru i zlu i to mnogo nakon što su svi završili školu. Jedna priča o dečaku iz njenog odeljenja kome je umrla mama pokazuje koliko je Mileva bila humana i divna osoba.

 

- Bila je niža rastom, takoreći sitna, a bila je najveća u školi. Obilazila nas je u dobru i u nesreći. Te godine kada je moja mama preminula, iako je prošlo skoro deset godina otkako nisam više bio njen đak, nenajavljeno nam je donela u stan kompletnu zimnicu. Ukus tog ajvara nikada neću zaboraviti. Uvek je u odeljenju imala više od trideset đaka, od kojih je u svim generacijama najmanje 25 završilo fakultet. I to, apsolutno, u dobroj meri zahaljujući njoj. Laka joj zemlja, rajsko nasleđe i veliko hvala - napisao je učenik koji će Milevu pamtiti u najlepšem sećanju.

 

 

makonda-tracker