IZENADIĆETE SE

Koju reč kraljevska dadilja nikada ne sme da kaže pred decom? Pravilo je JASNO i strogo ga se mora PRIDRŽAVATI

1

Profesionalna dadilja dobro zna kojim imenom mališane nikada ne sme da oslovljava 

Kraljevska dadilja decu mora da zove imenom
Kraljevska dadilja decu mora da zove imenom foto: CJackson/Ken Goff Rota/GoffPhoto / Goff Photos / Profimedia

Marija Boralo, kraljevska dečja dadilja, školovala se na prestižnom univerzitetu za dadilje, a u okviru svoje obuke naučila je i da se deci nikada ne treba obraćati samo jednom rečju.

 

Ona je dadilja kraljevske dece i samim tim jedna od najbližih saradnica vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

 

Školovala se na prestižnom univerzitetu 'Norland College in Bath', namenjenom specijalno za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U okviru svoje obuke dobijala je stroga uputstva kada je u pitanju briga o kraljevskoj deci.

 

 

Tako je, između ostalog, naučila da se deci nikada ne treba oslovljavati rečju klinci ili deco, već da ih uvek treba oslovljavati pravim imenom.

 

- Ovako se deci ukazuje poštovanje - rekla je Luiz Heren, autorka o kraljevskoj porodici i dodala da u izuzetnim situacijama dadilje mogu da se obraćaju kraljevskoj deci rečju eng. deca, ali to je više službeno.

 

Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom smeđom uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali je zapravo jako srećna sa decomi njihovo odgajanje smatra svojim najvećih zadatkom.

 

Marija Boralo je kraljevska dadilja koja vodi računa o deci Kejt i Vilijama
Marija Boralo je kraljevska dadilja koja vodi računa o deci Kejt i Vilijama foto: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

 

Vreme za spavanje za kraljevsku decu počinje u 19 časova, otkrila je Luiz, a svakih nekoliko dana se uvode nova jela i ukusi. Takođe, igra se uvek odvija napolju bilo da je kiša ili sunce.

 

- Mnogo biciklizma, igranja sa svojim psima, baštovanstva...Norland zaista voli da uči decu kroz igru - dodala je Luiz.

 

Bonus video:

 

Scena sa krunisanja kralja Čarlsa nasmejala svet

 

 

 

makonda-tracker