da li je konačno našla pravog?

Povezivali su je s Trampom, Rikijem Martinom, pa tvrdili da voli ISTI POL: Životna priča teniserke koju je svet obožavao

0

Sabatini je bivša profesionalna sportistkinja koja se, nakon što je završila tenisku karijeru, posvetila privatnom biznisu i sada poseduje kompaniju za proizvodnju parfema.

Životna priča Gabrijele Sabatini
Životna priča Gabrijele Sabatini foto: EPA / Ulrich Perrey

Argentinska bivša atletičarka Gabrijela Sabatini jedna je od najdominantnijih žena u istoriji tenisa. U svojoj više od decenije dugoj karijeri, osvojila je preko 41 titule i ostvarila najviši rang u karijeri u odnosu na singl i dubl.

 

Legendarna teniska veteranka najavila je povlačenje 1996. godine. Nakon toga se posvetila promocijom svog brendova parfema.

 

Tokom karijere i života povezivana je sa nekoliko poznatih muškaraca, a možda i najveću pažnju javnosti privukla su glasine da je naklonjena istom polu. 

 


Šampion US Opena Gabrijela Sabatini je od malih nogu volela tenis. Gabriela Beatriz Sabatini rođena je u porodici Osvalda i Beatriz Garofalo Sabatini 16. maja 1970. godine u Buenos Ajresu, Argentina. Ona ima brata i sestru koji su stariji od nje.

 

Od malih nogu otac ju je podržavao u želji da igra tenis. Svoje interesovanje za tenis otkrila je nakon što je videla kako njeni otac i brat igraju kao deca. Zatim je počela da trenira udarajući lopticu o zid kada je imala šest godina. Otac je uvideo njen talenat i odlučio da joj unajmi profesionalnog trenera.

 

Brzo se pokazala kao prirodni talenat, a sa 10 godina proglašena je za broj 1 u svojoj zemlji u klasi do 12 godina. Kako je odrastala, nastavila je da je razvija i raste. Bila je najmlađa igračica koja je osvojila Orange Bovl na Floridi sa 13 godina.

 


Nakon što je privukla pažnju sveta tenisa, počela je da igra kada je imala šest godina i pobedila na svom prvom takmičenju kada je imala osam godina. Postala je najmlađa igračica koja je osvojila Orange Bovl u Majamiju na Floridi sa trinaest godina.

 

Osvojila je šest velikih internacionalnih juniorskih titula, uključujući zlato u pojedinačnoj konkurenciji devojčica na Otvorenom prvenstvu Francuske. Godine 1984. proglašena je za broj 1 na svetu kao juniorka. Ušla je u istoriju tako što je postala najmlađa igračica koja je stigla do polufinala Otvorenog prvenstva Francuske kada ga je pobedio Kris Evert.

 

Godine 1988. stigla je do finala svog prvog grend slem turnira u singlu, US Opena, kada je igrala protiv Štefi Graf.

 

 

Šampionka se penzionisala 1996. godine, osvojivši 27 titula u pojedinačnoj konkurenciji i 14 u dublu. Poslednji meč odigrala je u oktobru protiv Dženifer Kaprijati; nažalost, suočila se sa porazom.


Šampionka Otvorenog prvenstva SAD-a je napravila ogromno bogatstvo od 8 miliona dolara zarađenih od svoje teniske karijere. Pored teniske karijere, njena parfemska kompanija joj je takođe pomogla da poveća svoje materijalno bogatstvo.

 

Ona uživa u svom raskošnom načinu života, a predviđa se da će njeno bogatstvo rasti ako nastavi svoj posao. Pored teniske karijere, vodila je i sopstvenu kompaniju mirisa „Gabriela Sabatini“, osnovanu 80-ih godina, u saradnji sa Muelhensom, nemačkim brendom parfema.

 

 

Pored toga, od penzionisanja je veoma aktivna u raznim sportskim događajima, svečanostima i filantropskim akcijama.

 

Iako je Sabatini svoj privatni život držala u tajnosti, pročešljali smo internet i nagomilali neke informacije o njenoj istoriji zabavljanja i ličnom životu. Prema izvorima, ona nije udata, a nedavno se šuškalo da je u vezi sa 19 godina mlađim kolegom, teniserom Huan Martinom del Potrom.

 

U medijima se navodilo da voli isti pol zbog svog skromnog statusa zabavljanja. Međutim, ona se nikada tim povodom nije oglašavala.

 


Gledajući njenu istoriju zabavljanja, bila je u romansi sa Donaldom Trampom 1989. godine, ali je raskinula nakon mesec dana. Zatim je bila u vezi sa Frankom Unkelbahom, nemačkim biznismenom, 1989. godine, ali su se razišli 1990. godine.

 

Kasnije je izlazila sa Rikijem Martinom, portorikanskim muzičarem, počevši od maja 1992. i završilo pet meseci kasnije u oktobru 1992. Verovalo se da je izlazila sa argentinskom TV zvezdom Leom Monterom 1992. godine, iako to nikada nije potvrđeno.

 

Iako teniska legenda ima dugu listu zabavljanja, ona do danas nije pronašla ljubav svog života. Da li će joj to poći za rukom sa Huanom Martinom del Potrom ostaje nam da vidimo. 

 

Bonus video:

 

 

makonda-tracker