ljubav za ceo život

Diorova venčanica, 650 vrsta jela: Venčanje Lepe Brene i Bobe još dugo niko neće nadmašiti na našim prostorima

0

Detalji svadbe Lepe Brene i Bobe Živojinovića i danas se prepričavaju u neverici iako je prošlo više od 30 godina otkako su rekli "da"

foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

Najveća regionalna zvezda Lepa Brena bila je najpoželjnija devojka krajem osamdesetih, kada je njeno srce osvojio tadašnji najpopularniji jugoslovenski teniser Slobodan Boba Živojinović.


Niko nije znao šta da očekuje od ove ljubavi dve tako poznate ličnosti, koje su zbog prirode posla često bile na različitim krajevima sveta, ali Brena i Boba uskoro su dokazali da njihova ljubav pobeđuje sve prepreke.

 

Par je 7. decembra 1991. godine rekao "da" na gala venčanju u hotelu "Intekontinental", a okupili su više stotina zvanica iz svih krajeva planete i, naravno, s domaće estrade.


Kao što pamte stariji, zbog "svadbe veka" prekinut je čak i Dnevnik, kako bi se srećni par tim povodom uključio uživo u televizijski program.

 

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen

 

Navodno je za organizaciju glamuroznog slavlja potrošeno 50.000 nemačkih maraka, a par je odabrao mladenačku tortu na pet spratova, sa jestivim reketima i gramofonskim pločama – simbolično, zbog zanimanja srećnih mladenaca.


Za dobro raspoloženje na svadbi bila je zadužena Brenina koleginica Vesna Šokčić, program je vodio njihov blizak prijatelj Aleksandar Saša Popović, koji je posvao sve goste da odigraju svadbeno kolo. Bermajer se našao u rukama folk zvezde Dragane Mirković.

 

Lepa Brena, Boba Živojinović, Slobodan Boba Živojinović
foto: Youtube Printscreen

Kako se pisalo, modna kuća Dior izradila je predivnu venčanicu specijalno za jugoslovensku muzičku divu, dok je Boba Živojinović izgledao vrlo otmeno u klasičnom crnom smokingu.


Navodno su Brenini i Bobini gosti imali priliku da probaju čak 650 različitih vrsta jela, dok su na ražnju bila 22 pečena praseta.

 

Lepa Brena, Boba Živojinović, Slobodan Boba Živojinović
foto: Youtube Printscreen

Par je na svoju kućnu adresu dobio više od 4.000 pisama fanova koji su želeli da im upute čestitke, a obradovali su ih i mnogi pokloni iz svih krajeva sveta, uključujući i jednu skupocenu sliku.

 

 

 

makonda-tracker