i ona je muzikalna

Bio je veliko ime u bivšoj Jugoslaviji: Znate li koji poznati pevač je otac Sandre Perović?

3

Iako je znamo kao poznatu novinarku Sandra se bavila i drugim zanimanjem 

Ko je otac Sandre Perović?
Ko je otac Sandre Perović?foto: Vladimir Šporčić

Poznata filmska kritičarka i novinarka RTS-a Sandra Perović godinama je obavljala svoj posao marljivom i predano. U centru pažnje medija bila je samo kada je imala poseban razlog, a sada je jedan od njih.

 

Naime, u javnosti je danas odjeknula vest da će na mesto urednice zabavnog programa umesto Olivere Kovačević doći niko drugi do ona, Sandra Perović.

 

Sve oči javnosti uprte su u ovu uspešnu ženu, a njena biografija može da joj služi na ponos i čast. Za sve one koji ne znaju Sandra je osnovno i srednje obrazovanje završila u Beogradu, gde je i diplomirala, na Pravnom fakultetu.

 

 

Godinama je marljivo obavljala posao filmske kritičarke i novinarke Radio Televizije Srbije, bila je i  TV autorka i urednica.

 

Blistavu karijeru bez ijedne mrlje ona je gradila godinama, a ono što o njoj znaju samo retki jeste činjenica da je nje otac Slavko Perović, bio je popularni jugoslovenski pevač.

 

Slavko Perović je rođen 5. juna 1934. godine, proslavio se meksikanskim pesmama koje su šezdesetih godina 20. veka bile veoma popularne u Jugoslaviji.

 

 

Pevao je nekoliko pesama u duetu sa Nikolom Кarovićem i Silvanom Armenulić. Njegove pesme izdate od strane diskografske kuće Jugoton prodate su u milionskom tiražu.

 

Proslavile su ga pesme „Mama Huanita“, „Jedan dan života“, „Čaša gorkih suza“ i mnoge druge znali svi širom nekadašnje Jugoslavije. 2010. godine mu je  „Croatia records“ (bivši „Jugoton“) u ediciji „Zvijezde zauvijek“ objavila dupli CD gde se našlo 56 originalnih snimaka od 1963 do 1969. godine.

 

 

 

 

makonda-tracker