rodom iz hrvatske

6 puta je PREVARIO SMRT, preživeo PAD AVIONA, dobio na LUTRIJI: Životna priča NAJ(NE)SREĆNIJEG čoveka na svetu

0

Znate li da titulu najsrećnijeg čoveka na svetu nosi čovek koji živi u susednoj Hrvatskoj? 

Frane Selak životna priča
Frane Selak životna priča foto: Youtube Printscreen / @jimko55_music

Frane Selak, profesor muzike u Hrvatskoj, verovatno je najsrećniji, a ujedno i najnesrećniji čovek na svetu. Njegova priča je toliko neverovatna da će vas ostaviti bez teksta.

 

Frane Selak je rođen 1929. godine, ženio se četiri puta, a prijatelji ga zovu gospodin Laki. Zašto ga zovu gospodin "Lucki"? Učitelj ima zaista bizarnu životnu priču. Mnogo puta je bio veoma blizu smrti, ali svaki put je nekim čudom pobegao. Pričamo vam njegovu priču.

 

Prvi put je bio na ivici smrti hladnog januarskog dana 1962. godine, kada je putovao vozom za Dubrovnik. Voz je iznenada iskočio iz šina i upao u zaleđenu reku, pri čemu je poginulo 17 putnika. Uspeo je da preživi, imao je samo slomljenu ruku, nekoliko ogrebotina i modrica.

 

 

Godinu dana kasnije, Frane Selak je leteo iz Zagreba za Rijeku, kada su odjednom jedna vrata letelice otpala i učitelj je izleteo iz aviona.

 

Avionske nesreće retko ko preživi, a on je uspeo u tome. U toj nesreći poginulo je 19 od 20 ljudi, a jedini preživeli bio je Frane Selak. I ovog puta dobro ga je poslužila sreća jer je sleteo na plast sena i nakon nekoliko dana probudio u bolnici sa lakšim povredama.


Da li je Frane najsrećniji čovek na svetu?

 

Nizu nemilih, a za njega srećnih događaja ovde nije kraj. 

 

Frane Selak je 1966. putovao u autobusu koji se srušio i pao u reku. Bilo je četiri žrtve, ali je Selak ponovo prevario smrt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by neatCal (@neatcal)

 

Selak je 1970. vozio kada mu se iznenada zapalio automobil. Imao je sreće što je izašao iz auta neposredno pre nego što je eksplodirao.

 

Tri godine kasnije zapalio se još jedan Selakov automobil. Proživeo je trenutke užasa, zapalio se, izgubio skoro svu kosu, ali je opet preživeo bez većih povreda.

 

Prošlo je još 20 godina pre Selakovog sledećeg susreta sa smrću. Godine 1995. bio je u Zagrebu i jednog dana ga je udario autobus, ali je nekim čudom preživeo i prošao samo sa nekoliko povreda.

 

Sledeće godine Frane Selak je uleteo u ogradu kako bi izbegao kamion koji je nailazio iz suprotnog smera. Ispao je iz automobila i zakačio se da visi za drvo, a njegov auto je eksplodirao 100 metara ispod.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @israel_florist

 

Da bi slika bila potpuna i sreća ovog čoveka neupitna, Selak je 2003. godine osvojio milion dolara na hrvatskoj lutriji.

 

81-godišnji penzioner je 2010. godine odlučio da se "sreća ne može kupiti novcem" i odlučio je da živi skromnim životom sa svojom petom suprugom.


Frane Selak prodao je svoju luksuznu kuću na privatnom ostrvu, dao svoje bogatstvo porodici i prijateljima i vratio se u svoju skromnu kuću u Petrinji, južno od Zagreba, u centru zemlje.

 

Frane Selak je sada svetski poznat po tome što je mnogo puta izbegao smrt, pa ne iznanđuje što su mu novinari nadenuli nadimak najsrećnijeg čoveka na svetu. 

 

 

makonda-tracker