neustrašiva i jaka

"Primim hemioterapiju, pa idem na svirku": Potresna priča pevačice koja je svojim glasom osvojila celu Srbiju

1

Bojana Barjaktarević se po treći put bori sa rakom dojke.

Bojana Barjaktarević je otpevala hit 'Magla'.
Bojana Barjaktarević je otpevala hit "Magla".foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Bojana Barjaktarević je rođena u Paraćinu, ali nikada nije želela da se bavi muzikom, već je maštala da završi Hemijski fakultet. 

 

Međutim, prijatelji i rođacu su uspeli da je nagovore da zapeva, a svoju muzičku karijeru je počela u grupu "Bon Ami", a kako je voditelj Žika Jakšić priznao, mnoge pesme za grupu u kojoj je on svirao "Ritam srca" napisala je upravo ona.

 

Hit koji se i dan-danas peva na svim slavljima otpevala je upravo ona 2004. godine. U pitanju je pesma "Magla".

 

Kako je ispričala jednom prilikom uvek je sebe stavljala na poslednje mesto pa zato dugo nije uspela da napravi karijeru o kojoj je maštala. 

 

Međutim, svoj povratak na muzičku scenu napravila je učešćem u emisiji "Nikad nije kasno", ali i pre toga je bila aktivna samo ne u medijima.

 

- Ja se muzikom bavim 29 godina, nisam je zapostavila. Zapostavila sam medijska eksponiranja i pojavljivanja. Ja sam se povukla da se rehabilitujem i ostade tako ja van estrade 17 godina - rekla je Bojana jednom prilikom.

 

U pomenutom takmičenju je napravila neviđeni uspeh.

Naime, Bojana je trostruka pobednica ovog takmičenja i ostaće zabeležena u njegovoj istoriji kao osoba koja je osvojila sve tri prve nagrade: putem SMS glasanja, glasovima preko Fejsbuka i glasovima stručnog žirija. 

 

  • Borba sa opakom bolešću po treći put

 

I dok na sceni miluje publiku svojim moćnim glasom, Bojana kada se ugase svetla reflektora bije važnu životnu bitku. 

 

Treći put se bori sa rakom dojke.

 

Pevačici je prvi put rak na levoj dojci dijagnostikovan 2017. godine, a 2019. goidne su se pojavile metastaze u predelu pazuha.

 

Kada su je pitali tada kako se drži, bila je neustrašiva. 

- Sve je to život, nisam ni prva, ni poslednja - pričala je tada o svojoj borbi sa pripravdala je tada nezavidnu situaciju u kojoj se našla i otkrila da je psihička borba u njoj trajala samo sedam dana.

 

- Rekla sam sebi da nema predaje. Mora normalno da se živi i radi, a biće kako Bog kaže - izjavila je Bojana jednom prilikom.

 

Hemioterapije i ceo proces lečenja su je učinili još jačom. 

 

- Lekari su mi rekli da je metastaza pod pazuhom. Operacijom su mi otklonjene 24 žlezde, pa je usledila hemoterapija i eto, pozitiva me je spasila. Morate da se suočite sa tim i da se lečite. Slušam ja lekare, ali slušam i svoju intuiciju. Nikada nisam ležala kuči i sažaljevala se. Ja sam posle prve hemoterapije otišla na svirku da radim. Mene je doktor pitao da li sam normalna, ali ja nisam želela da razmišljam o tome več da budem sa ljudima i radim - objašnjava svoju borbu koja je bila neminovna.

 

Ove godine su se ponovo javile strašne vesti: da se rak dojke po treći put pojavio.

 

I kao i uvek, Bojana sa osmehom ide kroz novu borbu. 

 

- Borim se kao lav! Nikad nije kasno mi je donelo mnogo bolju karijeru i puno više posla tako da se trudim da postignem sve, da odgovorim na sve zahteve. Trudim se i uspevam u tome, ma ne dam se ja - priznala je Bojana ove godine u uskršnjoj emisiji "Nikad nije kasno".

 

- Bila sam na hemoterapijama, sada sam trenutno na zračnoj terapiji tako da primim terapiju i idem na svirku. Ništa nije teško kada se hoće i kada se želi, sve se može - dodala je ona.

 

Što se tiče privatnog života, Bojana je godinama bila udata za šampiona u bodibildingu Zorana Antića. 

 

  • Privatni život

 

Sa njim ima dovje dece, sina Iliju i ćerku Ljubicu. 

 

- Sin se bavi bodibildingom, a ćerka muzikom. Počela je da snima pesme, već je izdala dve. Kao majka ću joj pomoći, jer ne želim da ide istim putem kao ja... Sama je odlučila da se bavi muzikom, dok je sin svirao bubnjeve i prestao. Nisam želela da ga teram na silu da radi nešto što ne želi. Uvek ću biti podrška svojoj deci, a odluka čime će se baviti je na njima. Ćerka voli muziku i voli da peva. Nemam ništa protiv toga, meni je muzika donela mnogo lerpih stvari u životu - priča ona.

 

U martu ove godine, pevačica je potvrdila da je stavoila tačku na svoj brak.

- Istina je da sam se razvela. Razišla sam se sa suprugom još pre nekoliko godina, ali mi smo super. Ne daj Bože da mu nešto fali, prva bih ga nosila na leđima. U odličnim smo odnosima. On ima svoj privatni život u koji se ja ne mešam, hvala Bogu. Nek' je živ i zdrav, želim mu svu sreću. Svi međusobno odlično funkcionišemo - rekla je Bojana za grandonline. 

 

Kako je tom prilikom priznala, niko nikoga nije ostavio, već su se sporazumno razveli.


Mi smo sada veći prijatelji nego dok smo bili u braku -rekla je ona.

 

Ipak, trenutn one razmišlja o ljubavim, deca i zdravlje su joj na prvom mestu.


– Trenutno stvarno ne razmišljam o tome. Razmišljam o tome kako ću rešiti zdravstveno stanje, o mojoj deci, a bacila sam se i na karijeru. Red, rad, disciplina. Imam previše obaveza. Udvarača ima, ali me to trenutno ne interesuje. Više sam prijateljski i bratski raspoložena, zbog toga me svi i zovu brate –rekla je kroz smeh za Grand.

 

makonda-tracker