prelepe vesti

Trudna najmlađa kraljica na svetu: Princ Zmaj već ima brata, a evo kog pola je nova KRALJEVSKA BEBA

0

Kralj i kraljica Butana uskoro će po treći put postati roditelji

Trudna butanska kraljica Džecun Pema
Trudna butanska kraljica Džecun Pema foto: Ian Jones / KCS / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kralj Džigme ​​Kesar i kraljica Džecun Pema od Butana su već roditelji dva sina, a sada stižu lepe vesti, kraljevski par čeka svoje treće dete.

 

Ceo Butan skočio je na noge kada se pojavila vest da je na putu i treća kraljevska beba! Mnoge je oduševilo to što je u pitanju devojčica.

 

Kralj Džigme ​​Kesar i kraljica Butana Džecun Pema u utorak su podelili srećnu vest da očekuju svoje treće dete na jesen.

 

 

- Njihova veličanstva, Druk Gjalpo i Gjalcuen sa zadovoljstvom dele vest da Njeno Veličanstvo očekuje svoje treće dete, koje će se roditi početkom jeseni - navodi se u najavi na Instagramu koju su podelili i kralj i kraljica.

 

- Njihova veličanstva žele da se zahvale svima na neprekidnim dobrim željama i molitvama.

 

Novi član će ih učiniti petočlanom porodicom. Kralj Džigme ​Kesar i kraljica Džecun Pema već su roditelji dva mlada sina — princa

Džigme Namgjel Vangčuka (7), koji je poznat kao Princ zmajeva kao naslednik svog oca, i princ Džigme ​​Ugien Vangčuka (3).

 

Kraljica Džecun Pema (33) i kralj Džigme ​​Kesar (43) su se venčali u oktobru 2011. i u ulozi roditelja se ostvarili u godinama koje su usledile.

 

Butanska kraljevska porodica dobija treće dete
Butanska kraljevska porodica dobija treće dete foto: Elliott Franks / Eyevine / Profimedia

 

U javnosti njih dvoje su mnoge podsećali na britanski prinčevski par, pa su im nadenuli nadiak "Vilijam i Kejt sa Himalaja". Ovaj prelepi par obavlja slične ceremonijalne uloge i diplomatske dužnosti baš kao princ i princeza od Velsa. 

 

Članovi kraljevske porodice nedavno su prisustvovali krunisanju kralja Čarlsa i kraljice Kamile u Londonu 6. maja, a kraljica Džecun Pema je prisustvovala i kraljevskom venčanju jordanskog prestolonaslednika Huseina sa Radžvom 1. juna ove godine. Ona je prisustvovala venčanju sa svojom snajom, princezom Eufelmom od Butana.

 

 

Ako je kraljičina beba na putu dečak, on će se roditi kao treći u redu nasledstva butanskog prestola. Međutim, ako je dete devojčica, mogala bi da bude raseljena od strane budućeg mlađeg brata. Ustav nalaže da prinčevi imaju prednost nad princezama u liniji sukcesije zlatnog prestola Butana.

 

Iako bi butanska kraljevska beba trebalo da se rodi na jesen, ime novog člana porodice neće biti otkriveno odmah. Ime Princa zmaja otkriveno je tek nekoliko meseci nakon njegovog rođenja — po običaju u Butanu, njegovo ime nije otkriveno sve do specijalne budističke ceremonije imenovanja.

 

makonda-tracker