Nekad i sad

Na tron dospela sa 21: Moderna bajka o supruzi kralja Zmaja, najmlađoj kraljici na svetu (FOTO)

0

Kraljica Butana Džecun Pema, pre nego što se udala, studirala je internacionalne odnose sa psihologijom i istorijom umetnosti na jednom prestižnom univerzitetu u Britaniji. Kada je završila studije vratila se u Butan, gde je bilo najavljeno njeno venčanje sa Džigmeom Kesarom Namgijelom Vangčukom, koji je poznat i kao kralj Zmaj.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Od vesti o veridbi princa Harija i glumice Megan Markl, kraljevska porodica Britanije zajedno sa mnogim drugim kraljevskim porodicama u fokusu je javnosti.

foto: Profimedia

Međutim, posebna pažnja upućena je najmlađoj živoj kraljici na svetu, kojoj je sada tek 27.

foto: Profimedia

Njen suprug od nje je stariji čitavu deceniju, ali par ne mari za godine. Takođe, kada su kralja pitali zašto je toliko dugo čekao da se oženi, rekao je:

Nije važno kada ćete se oženiti, dok god je u pitanju prava osoba koju ste čekali. A ja sam oženjen pravom osobom."

foto: Profimedia

Mlađana kraljica patron je Kraljevskog udruženja za zaštitu prirode. Ona radi i sa raznolikim dobrotvornim organizacijama, uključujući neke od vrlo značajnih u njenoj zemlji - Ability Bhutan Society, Bhutan Kidney Association i Bhutan Red Cross Society.

 

Mali butanski princ: Džigme pred kamerama zaigrao fudbal loptom koju je dobio na poklon - osvojio srca čitavog sveta (FOTO, VIDEO)

 

U februaru 2016. rodila je sina Džigmea Namgjela Vangčuka, a na njenom Instagramu svet često može videti fotografije slatkog dečačića.

 

makonda-tracker