emotivno

"Ovako je Novak izgledao kad sam ga prvi put videla..." Majka Endija Mareja na divan način čestitala Đokoviću uspeh

0

Džudi Marej, majka Novakovog rivala i prijatelja iz detinjstva, podelila je prelepu fotografiju našeg sportiste uz emotivnu čestitku

Novak Đoković i Endi Marej na Lejver kupu 2022. godine
Novak Đoković i Endi Marej na Lejver kupu 2022. godinefoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Škotski teniski trener Džudi Marej, majka tenisera Endija Mareja, među prvima se oglasila kako bi javno uputila čestitku Novaku Đokoviću nakon što je pobedio u finalu Rolan Garosa i osvojio 23. grend slem titulu u karijeru.


Srpski sportista postao je tako najtrofejniji teniser u istoriji, a mnogi su govorili o njegovoj fizičkoj i mentalnoj snazi, izdržljivosti, upornosti, principijelnosti...

 

Džudi Marej se, međutim, prisetila kako je sve počelo.


Ona je podelila fotografiju Novaka Đokovića nastalu u njegovom detinjstvu i napisala:


Ovako je Novak Đoković izgledao kad sam ga prvi put gledala kako igra protiv Endija kad su imali 11 godina. Kakvu je neverovatnu karijeru izgradio. Oborio je rekord sa 23 grend slem titule...

Gospođa Marej je uz to dodala emodži koze, koji se koristi da ukaže da je neki sportista GOAT – greatest of all times, odnosno najbolji svih vremena, kao i zvezdu i zastavu Srbije.


Novak Đoković i Endi Marej istovremeno su ušli u svet tenisa i kao dečaci često trenirali zajedno i igrali jedan protiv drugog, ali su se tokom svojih uspešnih karijera pomalo udaljili.

 

Ne mogu biti prijatelj sa Endijem iako ga stvarno volim i imam samo reči hvale za njega. Ali, kako možeš biti blizak s nekim ko ti je rival u borbi za osvajanje najvažnijih turnira? Zdrav razum ti kaže da trenutno ne možemo da budemo najbolji prijatelji i da se družimo. Tako je isto i s Federerom i Nadalom. Iako se svi mi međusobno poštujemo, moramo da zadržimo profesionalni odnos. To se meni desilo u prošlosti i od toga ne možeš da pobegneš. To je sastavni deo našeg posla – rekao je Novak pre nekoliko godina u jednom intervjuu.

 

Novak Đoković posle osvajanja 23. grend slem titule
Novak Đoković posle osvajanja 23. grend slem titulefoto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

On je tada dodao da veruje da će, nakon što Rože Federer, Rafael Nadal, Endi Marej i on okončaju teniske karijere, moći da budu bliži nego danas.


Kad se nas četvorica budemo povukli u penziju, onda ćemo moći da odemo u bar na piće, popijemo neko pivo, pogledamo unazad i prisetimo se velikih mečeva koje smo igrali jedan protiv drugog. Do tada ćemo biti veliki rivali i boriti se da osvojimo što više turnira – istakao je naš sportista.
 

 

makonda-tracker