gledajte i učite

"Ljubav UVEK pobeđuje!" Gest Seke Aleksić na koji treba da se ugledaju mnoge poznate ličnosti

1

Pevačica Seka Aleksić više puta nam je pokazala da ima veliko srce, a njenom najnovijem potezu aplaudiraju i oni koji nisu njeni fanovi

Seka Aleksić na jednoj modnoj reviji u Beogradu
Seka Aleksić na jednoj modnoj reviji u Beogradufoto: Marija Mladjen/ATAImages

Popularna pevačica Seka Aleksić tokom čitave svoje karijere više puta je pokazala da ima veliko srce, a njen novi potez još jedna je smernica poznatim ličnostima kako da na pravi način koriste svoju popularnost.


Naime, u medijima se pojavila vest o vršnjačkom nasilju u OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu, gde je devojčica romskog porekla od drugova iz odeljenja dobila na "poklon" parče žice uz reči:


Tvoji svakako skupljaju bakar, pa da doprinesemo.


Na Tviteru je nakon toga jedna korisnica napisala i da s pomenutom učenicom niko ne želi da ide na maturu, a odmah joj se obratila Seka Aleksić.


Evo, ja ću s njom na maturu. Gde je ta devojčica?

Na komentar jedne tviterašice da bi bilo lepo kada bi svi koji ismevaju devojčicu tražili Seki autogram i fotografiju i kada bi pevačica to odbila. Ipak, ona je još jednom pokazala pravi primer odgovorom:


Ne, verujte mi. Samo ljubavlju. Zašto nekome pokazati kakav je možda on bio, možda i nenamerno… Samo ljubavlju, lepim gestom. Ljubav uvek pobeđuje – poručila je Seka Aleksić.


Tviteraši su dirnuti ovom namerom popularne pevačice uputili niz komplimenata i pohvalnih reči.

 

"Budite svi kao Seka", "Nije teško biti dobar čovek", "Pomešaj ove noći ljubav i plemenitost", "Bože, Seka je anđeo", "Kod mene se od danas u kući sluša samo Seka"... pišu stari i novi fanovi Seke Aleksić.


Podsetimo, pre nekoliko godina, pevačica je jednoj maturantkinji poklonila sandale, haljinu i torbu za matursko veče, a ranije je otvoreno pričala o tome da je i sama imala teško odrastanje. Kako je pre nekoliko godina otkrila, rano je počela da radi jer je njena porodica bila u lošoj finansijskoj situaciji.

 

Seka Aleksić
Seka Aleksićfoto: seka_aleksic, Instagram

Vrlo mlada sam počela da nastupam kako bih pomogla majci da se izvučemo iz teškog života u koji smo zapali zbog rata. Ona i brat su išli na svaki moj nastup, a imala sam sreću da sam uvek imala muzičare koji su o meni brinuli kao o najrođenijoj. Bilo je tada, kao i danas, pijanih gostiju i nasrtljivih, ali moji najbliži su bili uz mene i čuvali me - pričala je tada Seka.


Kako je tada otkrila, iako je radila, bilo je dana kada nije imala za osnovno, ali je uvek bila srećna.

 


Nije me bilo sramota što nekada nisam imala za užinu, ekskurzije, sa tim sam naučila da se izborim i zbog toga sam danas jaka i ne dam na sebe i svoje. Živeli smo godinama u sobi koju nam je škola dala da koristimo, spavali smo na strunjačama, a šporet dobili na poklon. Tako da nemanje novaca meni danas nije strano i taj osećaj nisam izgubila ni sada kada imam mnogo više. Bila sam srećna i tada i sada, to nije stanje mog novčanika, nego duha – ispričala je Seka Aleksić.

 


 

makonda-tracker