mora da poštuje odluku

Epilog u vezi sa prijavom za nasilje Jovane Balašević: Sud je izrekao NOVU MERU za njenog nevenčanog supruga

0

Nakon prijave koju je glumica podnela, sud je doneo novu odluku u vezi sa tim slučajem. 

Jovana Balašević je nevenčanog supruga Aleksandra Jovanovića prijavila za nasilje
Jovana Balašević je nevenčanog supruga Aleksandra Jovanovića prijavila za nasiljefoto: Dragan Gojic/ATAImages

Naša glumica Jovana Balašević prijavila je svog nevenčanog supruga, političara i muzičara Aleksandra Jovanovića, za zlostavljanje.

 

Prijava je usledila nakon događaja koji se desio u subotu, 15. aprila. Jovana je tada došla u stan u kome su zajedno živeli da pokupi stvari i da se iseli.

 

Tada je navodno došlo do verbalnog sukoba i Aleksandar je uputio Jovani niz uvreda. Nakon toga je, prema pisanju medija, glumicu zaključao u stanu i rekao joj da je neće pustiti da izađe odatle.

 

Jovana je uspela da pozove svoju majku koja je odmah kontaktirala policiju, nakon čega je Aleksandar ipak dozvolio Balaševićevoj da izađe. Glumica je posle, navodno, policiji rekla da ona već godinama trpi psihičko nasilje od Aleksandra.

 

 

Nakon toga rešenjem sudije Osnovnog suda u Novom Sadu, Aleksandru Jovanoviću je preinačena prvobitna hitna mera koja je bila izrečena. Po prvoj meri njemu je bilo zabranjeno da prilazi Balaševićevoj 48 sati, a sada je ta mera produžena na 30 dana, prenose Novosti.

 

To značli da je nevenačnom suprugu naše glumice naloženo da ne kontaktira i ne prilazi žrtvi na period od 30 dana, odnosno do 17. maja. Ukoliko prekrši ovu odluku suda biće kažnjen shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici.

 

- Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju, na koje stranka ima pravo žalbe u zakonskom roku Višem sudu u Novom Sadu - navodi Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu, a prenose Novosti.

 

 

 

makonda-tracker