hrabra i verna sebi

Dete od početka podiže SAMA: Sestru Penelope Kruz ste obožavali u "Korak napred", a njen život je zanimljiviji od serije

0

Glumica koja nas je šarmirala kao Silvija u seriji "Korak napred" donela je pre desetak godina odluku za koju bi malo ko imao hrabrosti

Monika Kruz na festivalu Canneseries
Monika Kruz na festivalu Canneseriesfoto: CRY-Laurent Vu / MPP / The Photo One / Profimedia

Španska glumica i plesačica Monika Kruz (46) ovi dana boravi u Francuskoj, gde je na festivalu Canneseries predstavila svoju seriju "Jedan, dva, tri: Nova generacija" (Un Dos Tres: Nouvelle Generation).

 

U pitanju je nastavak čuvene serije "Korak napred", koja je i kod nas doživela ogromnu popularnost i više puta je reprizirana i koja je Moniki donela prepoznatljivost širom planete.


Istina, da bismo je prepoznali, jednom prvo moramo da pogrešimo i kažemo da je u pitanju Penelope Kruz – toliko dve godine mlađa Monika liči na sestru!


Španska lepotica najpre je pozirala na fotografisanju povodom premijere, a potom je prošetala crvenim tepihom u elegantnoj ljubičastoj haljini.

 

Monika Kruz na međunarodnom festivalu Canneseries
Monika Kruz na međunarodnom festivalu Canneseriesfoto: CRY-Laurent Vu / MPP / The Photo One / Profimedia
  • Ko je Monika Kruz?


Monika Kruz rođena je u gradiću Alkobendasu, u autonomnoj zajednici Madrid, 1977. godine. Njena majka bila je frizerka Enkarna Sančez, dok joj je otac Eduardo Kruz, automehaničar koji je preminuo pre nekoliko godina.

 

Od malih nogu, Monika i Peneleope su se zainteresovale za ples i usavršavale svoj talenat, a dok je starija sestra pohađala Nacionalni konzervatorijum, mlađa je išla na Kraljevsku akademiju za ples, gde je učila balet i flamenko. Nakon što je diplomirala, Monika se pridružila flamenko trupi čuvenog plesača Hoakina Korteza, gde je ostala sedam godina.

 

Španska glumica i plesačica Monika Kruz
Španska glumica i plesačica Monika Kruzfoto: EPA-EFE/Juan Herrero

Tada je poželela da pođe stopama svoje sestre, koja je u tom trenutku već bila velika filmska zvezda, a uskoro se pojavila idealna ponuda: da igra u seriji "Korak napred", u kojoj bi dosta vremena provela – plešući.

 

  • Ples je Monikina najveća, ali ne jedina ljubav


Kao Silivija u ovoj seriji, Monika je stekla veliki broj fanova i otvorila sebi vrata televizijskog i filmskog sveta, ali do danas se ne može reći da je nečim ponovila uspeh koji je doživela s "Korak napred".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mónica Cruz (@monicacruz)

 

Nije se preterano proslavila kao glumica – snimila je filmove "Asteriks na Olimpijskim igrama", "Poslednji sat" i "Džeri Koton", ali ništa što je radila van Španije nije privuklo previše pažnje. Ipak, u svojoj zemlji je bila i te kako zapažena ulogama u serijama "Crveni orao", "Velvet kolekcija" i "Majke: Ljubav i život".


Inače, još od rane mladosti, Monika, kao i Penelope, radi kao model, a moda je još jedna njena strast, pa je postala i modna dizajnerka.

 

 

Samostalno i sa sestrom radila je na više linija ženske odeće, donjeg veša, torbica i nakita i sarađivala s velikim španskim brendovima.

 

Ipak, ona sebe na prvom mestu doživljava kao plesačicu i to se nikad neće promeniti.

 

Monika Kruz, sestra Penelope Kruz
Monika Kruz, sestra Penelope Kruzfoto: EPA-EFE/Javier Lizon

Ples je moj život, a gluma mi je uvek predstaljala lepu avanturu. Govor tela je mnogo izražajniji, zato preferiram ples – rekla je ona jednom prilikom, a ističe da je njena najveća ljubav flamenko jer ju je naučio disciplini.


– Moja sestra i ja često pričamo o tome koliko nam je flamenko pomogao – kaže Monika.


Ona ne krije da je svesna da Penelopinu slavu nikad neće dostići i to joj ne predstavlja problem. Zanimljivo je da joj je činjenica da su Penelope i ona kao bliznakinje donela mogućnost da radi na jednom od filmova iz serijala "Pirati s Kariba"!

 

 

Naime, budući da je Penelope bila trudna tokom snimanja, a imala je mnogo zahtevnih scena, Monika ju je zamenila u svim akcionim kadrovima – i toliko liče da niko nije primetio.

 

Uz to, ona je obučena za mačevanje, pa se odlično snašla kao sestrina dublerka!

 

  • Privatni život Monike Kruz


Nikada u španskoj javnosti nije bilo poznato mnogo o privatnom životu Monike Kruz, pa se o njenim ljubavima nije previše pričalo. Koliko je poznato, bila je u vezama s Migelom Anhelom Munjozom, koji je igrao Robera u "Korak napred", zatim Fabijanom Maceijem i Aleksom Gonzalesom, a ona nije za medije govorila o svom emotivnom statusu.

 

Monika Kruz, sestra Penelope Kruz
Monika Kruz, sestra Penelope Kruzfoto: EPA-EFE/Juan Herrero

Međutim, ono što jeste poznato je da je Monika Kruz postlaa mama 14. maja 2013. godine, kada je na svet donela ćerku Antonelu Kruz Sančez. Ona u tom trenutku nije imala dečka, a dete je dobila sama – odlučila se za vantelesnu oplodnju i roditeljstvo bez partnera.


To nije odluka koju sam donela brzopleto. Ali kada sam razmislila o tome i istražila sve, znala sam da mora da se desi. Bilo mi je previše važno da postanem majka da bih rizikovala da mi otkuca biološki sat – rekla je glumica u jednom intervjuu.


Čitava porodica ju je podržala u ovoj odluci, što joj je bilo vrlo značajno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mónica Cruz (@monicacruz)


Oni znaju koliko mi je bilo važno da postanem majka i bili su tu za mene, bez osuđivanja – istakla je Monika.


 

 

makonda-tracker