prošlo je 13 godina

Životna priča Ksenije Pajčin: Fatalna sudbina i vanvremenska lepota beogradske pop princeze

0

Ksenija je za života važila za jednu od najlepših umetnica koje su se ikada pojavile na našoj na sceni.

 

 

Ksenija Pajčin
Ksenija Pajčinfoto: Marina Lopičić

Na današnji dan pre 13 godina (16. mart 2010.) pevačica i plesačica Ksenija Pajčin tragično je izgubila život, kada ju njen dečko, Filip Kapisoda, usmrtio hicima iz pištolja u naselju Voždovac u Beogradu. Crnogorski maneken odmah nakon toga je i sebi oduzeo život. Ksenija je u trenutku ove velike tragedije imala samo 32, a Filp svega 22 godine.

 

Ksenija je za života važila za jednu od najlepših umetnica koje su se ikada pojavile na našoj na sceni. Njenoj fatalnoj lepoti nije bilo lako odoleti.

 

Slomila je mnoga muška srca, mediji su je povezivali sa brojnim poznatim frajerima tog doba, pa čak i sa jednim ubistvom ( u koje Ksenija nikad nije bila umešana, to su bile samo tabloidne priče ), a gde god bi se pojavila uvek je bila u centru pažnje i za njom se dizalo dosta prašine.

 

 

Kseniju je majka Ljubica rodila sa svega 19 godina, a rođena je 1977. godine u Beogradu. Mlada Ksenija je odrastala na Banovom Brdu, ali se nakon razvoda roditelja sa mamom preselila na Voždovac.

 

 

Plesom je počela da se bavi još dok je išla u srednju Ekonomsku školu na Rakovici. Igrala je u mnogim beogradskim klubovima i učestvovala na plesnim takmičenjima, a i već u tim godinama je ušla na estradu.

 

Igrala je zajedno sa poznatom pevačicom Draganom Mirković i veoma popularnom dens grupom iz tog perioda Bit strit. Dragana je joj je dosta pomogla u tim godinama. Naučila je nekim pravilima estrade i pokušavala da je odvrati od bilo koje vrste poroka, koji su oduvek bili prisutni na estradi.

 

Kada je 1994. godine plesala i otpevala prateće vokale u spotu Dragana Mirković za pesmu Opojni su zumbuli - to je lansiralo u orbitu. Nakon toga, ona počinje da nastupa Damirom Radoičićem u grupi Dak, a mnogi još pamte njihov hit iz tog perioda - Dačo, volim te.

 

 

Već tada je počela legenda o Kseniji Pajčin, najlepšoj devojci na srpskom, odnosno tada jugoslovenskom estradnom nebu. Tada je bila u vezi sa čovekom koga je nazvala svojom prvom pravom ljubavlju, a koje je danas jako dobro poznato našoj javnosti.

 

U pitanju je Zvezdan Slavnić, sin našeg čuvenog košarkaša Moke Slavnića. On je 1998. godine ubio jednog čoveka, a tabolidni mediji su čak pisali i da je Ksenija umešana u ubistvo ili da je Slavnić zbog nje upucao čoveka.

 

Dokazano da beogradska pop princeza nema nikakve veze sa tim i da nije bila prisutna kad se ubistvo desilo, a Pajčinova nakon toga odlazi iz Srbije u Grčku na dve godine. Kada se vratila neko vreme ja srađivala sa legenadrnim voditeljem Milovanom Ilićem Minimaksom.

 

 

Posle par godina estradne pauze, 2002. novi album "Extreme". Kako je tada snimala spotove u Kanadi, zapazili su je ljudi sa jedne TV stanice i pozvali u emisiju "Električni cirkus". To je bila veoma gledana emisija u kojoj su gostovale najveće tadašnje (ali i sadašnje) najveće zvezde industrije zabave kao što su Dženifer Lopez, Eminem i drugi.

 

Takođe, trebalo bi spomenuti da Ksenija nije želela da ostane ni u Kanadi, ni Grčkoj, ni da ima manekensku karijeru u Milanu, već se uvek vraćala u svoj Beograd.

 

Za gore pomenutog Slavnića, sama Ksenija je izjavila da joj je bio prva ljubav, a mediji su je kasnije povezivali sa velikim brojem poznatih muškaraca.

 

 

- Sećam se svoje prve ljubavi, bio je to Zvezdan, ali i najteži raskid u mom životu bio je sa Zvezdanom. U ljubavi sam strastvena, nisam posesivna niti romantična, a ni ljubomorna! Nisam manipulator, osim ako mi to neko ne dozvoli, ali ne volim mnogo da pričam. Ako me voli, sve će shvatiti - rekla je za Slavnića pevačica u tim godinama.

 

Ksenija je često znala i da se našali na ovu temu, a objašnjavala je da je njenim partnerima zanlo da smete što je uvek bila svoja.

 

- Kada raskidam, kažem dečku da je majmunčina i da me ostavi na miru jer ne mogu da ga podnesem. Šalu na stranu, ja sam dugo u ovom poslu i uvek je bilo momaka koji se bore za nešto, a ni sami ne znaju za šta... Muškarcima je uvek smetalo to što sam samo svoja. To najviše smeta u bilo kojem odnosu, zato treba imati prave ljude uz sebe. Generalno, mnogo patim i veoma sam emotivna - pričala je Ksenija svojevremeno.

 

 

Pričalo da praktično nema onih koji mogu da odole njenoj lepoti i vatrenom karakteru, a tabloidi su je često spajali sa poznatim zavodnicima iz tog doba. Kada je objavila pesmu "Sviđa mi se on", mediji su spekulisali da je posvećena fudbaleru Peđi Mijatoviću. To je bilo argumentovano time što se popularni Mijat pojavio u nekoliko kadrova tog spota.

 

 

 

Takođe, pisalo se i da je još jedan fudbaler bio u vezi sa njom, a to je Ivica Dragutinović. On to tada nikad nije priznao, ali je zato poznato da je bila sa još jednim fudbalerom Predragom Perišićem.

 

 

Spekulisalo se čak da je bila i u vezi sa Acom Lukasom, za kog je tada javno izjavila da su bliski i da ga ona štiti od nekih zlih ljudi. To glasine ipak nikad nisu potvrđene.

 

- Kada nekog volim, volim do srži jer sam strastvena i upravo takvi muškarci mi prijaju. Ali, nažalost, sve manje je onih koji razumeju prirodu mog posla, što mi je veoma važno, pa se tako smanjuje izbor za onog ko bi mogao da bude moj životni saputnik - navela je Ksenija.

 

Ksenija je priznala i da je oduvek bila prtivnik braka, zbog toga što su joj se roditelji razveli.

 

 

- Ne podnosim lažne priče o braku, naročito otkako sam prešla tridesetu. Smatram da bi bračni partneri trebalo da budu iskreni jedno prema drugom, ali pre svega moraju da budu prijatelji. Očevidac sam negativnog bračnog recepta jer su se moji roditelji razveli kada sam imala četrnaest godina. To mi kao devojčici u pubertetu ni najmanje nije prijalo - rekla je tada Pajčinova.

 

Ipak, kasnije je skrasila kad Filipa Kapisode, momka koji je, ispostaviće bio njena fatalna ljubav u svakom smislu. Više puta je rekla da je on voleo najiskrenije od svih partnera.

 

- Filip mi je veoma drag i uvek ću ga na neki način voleti jer smo nas dvoje srodne duše. On je jedan od malobrojnih muškaraca koji me je razumeo i voleo svim srcem – govorila je Ksenija o Filipu kada su u jednom trenutku raskinuli.

 

Filip Kapisoda
Filip Kapisodafoto: TV Pink Prinscreen

Nijih dvoje su 2010. godine imali udes u selu Lisović. Pojedini mediji su tu nesreću u jednom trenutku protumačili kao Filipov pokušaj da ih tada oboje usmrti. A taj koban događaj desio se ipak samo koji mesec kasnije. Filip je hicima iz pištolja oduzeo život pevačici, da bi nakon toga usmrtio i sebe.

 

Ksenija Pajčin je sahranjena na Novom groblju. Mediji su pisali da je tog dana u, trenutku dok je kovčeg spuštan u zemlju, sa Ksenijinog groba uz zvuke Bolera poletela bela golubica.

 

 

makonda-tracker