čestitamo

Diorova venčanica šivena po meri, tijara dostojna PRINCEZE: Zavirite na bajkovito venčanje ćerke kraljice Ranije

0

Ćerka kraljice Ranije i kralja Abdualaha II, princeza Iman udala se u nedelju za svog verenika na ceremoniji koja je trajala 15 minuta.

foto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Starija ćerka jordanske kraljice Ranije i kralja Abdualaha II, princeza Iman (26) u nedeljeu se udala za svog verenika Džamila Aleksandra Termiotisa (28).

 

Jordanska princeza i finansijer iz Njujorka su se verili u julu prošle godine, ali je datum venčanja određen tek prošle nedelje.

 

Oni su se na večnu ljubav zakleli u nedelju na intimnoj ceremoniji, kojoj su prisustvovali članovi kraljevske porodice i porodični prijatelji.


Kako pišu strani mediji, ceremonija venčanja je trajala 15 minuta i odvijala se u u rezidenciji kralja Abdulaha i Ranije koja je za ovu priliku bila posebno dekorisana.

Mladu je kroz predivno ukrašene vrtove palate do mesta na kojem je trebalo da izgovori sudbonosno "da" doveo ponosni stariji brat, prestolonaslednik Husein,koji je izrazio zahvalnost i sreću što proslavljaju važan dan te poželeo mladencima blagoslov i sreću. 

 

Nakon što su potpisali "bračni ugovor", mlada i mladoženja su čitali stihove iz Kurana pred monarhom, videlo se na deliću ceremonije koja je prikazana uživo na državnoj televiziji.

1 / 5 Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Za svoj posebna dan, mlada jordanska princeza je odabrala belu Dior venčanicu šivenu po meri.

 

Predivna venčanica je imala duge rukave, a čipka je prožimala prednji deo dekoltea, donji deo rukava i čitav dugačak veo koji se vukao po podu. Veo je imao po sebi i predivne motive cveća.

Svoj izgled je zaokružila svetlucavom "Chaumet" tijarom i izgledala je kao princeza iz bajke. 

 

Njen mejkap je bio sveden, a kosu je nosila stilizovanu u blagim talasima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue Arabia (@voguearabia)

Jedna od najsrećnijih tog dana je svakako bila i princezina majka, kraljica Ranija.

- Draga moja Iman, nije zbogom kada si mi uvek u mislima i u mom srcu. Bog te blagoslovio. Tvoj osmeh je uvek bio dar ljubavi koji sam cenio od dana kada si se rodila. Želim tebi i Džemilu život ispunjen ljubavlju i smehom!- objavila je ona na društvenim mrežama ispod videosnimka koji je postavila.


 

makonda-tracker