SEĆATE LI SE OVE LEPOTICE?

Zvali su je i ŽENA S 1000 LICA, bila je jedna od najlepših: Gde je danas misica koju su PRIMORALI DA NAPUSTI Srbiju?

0

Ona je sedamdesetih godina plenila lepotom i harizmom, međutim, to joj je donelo i brojne probleme.

Biljana Ristić
Biljana Ristićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Biljana Ristić je bila voditeljka, pevačica i odlična imitatorka, zbog čega su je zvali i žena sa hiljadu lica. Pojavila se u zlatno doba televizije, a tada je bilo teško zamisliti bilo koji zabavni program bez nje.

 

Njena uspešna i visokoobrazovana porodica omogućila joj je da kasnije započne svoju karijeru, a školovanje u inostranstvu joj je otvorilo mnoga vrata. Biljanin otac Dragoljub poreklom je sa Kosova i bio je najviši diplomatski savetnik, dok je majka bila pravnica. Zbog posla njenog oca, kao devojčica živela je na brojnim adresama i proputovala ceo svet, imala je priliku da vidi  Đenovu, Njujork, Otavu, Palermo, Padovu i druge daleke destinacije.

 

- Usamljenost devojčice u svetu odraslih pobeđivala sam vedrom prirodom, druželjubivošću i imitiranjem sveta koji nas je okruživao. Sećam se kako su se mama i tata smejali kada bih po povratku s nekog diplomatskog prijema imitirala sve redom - rekla je ona jednom prilikom.

 

Koliko je život nepredvidiv, najbolje zna Biljana, koja je sa samo 12 godina ostala bez oca, a njegova iznenadna smrt je drastično promenila sve. Kako je od sedme godine učila engleski jezik, već sa 14 je držala privatne časove kako bi pomogla majci.

- Nikad nisam patila od veličina, umela sam da se snađem. U mojoj familiji je bilo mnogo intelektualaca i po majčinoj i po očevoj liniji. Od njih sam usvojila princip da se novac zarađuje i troši, te da nikakva bogatstva nisu večna. Meni niko nije kupio prva kola ili bundu. Sama sam ih zaradila.

 

Sa samo 22 godine, 1972. je postala Mis Jugoslavije i osim glamuroznog života, tada je upoznala i svog budućeg muža.

- Bilo bi glupo da se žalim jer sam to odmalena želela, da budem poznata i slavna. Bila sam lepa, obrazovana i komunikativna. Engleski sam govorila kao maternji, a tada je to bila prava retkost - objasnila je svojevremeno Ristićeva, a potom dodala: "Opasne žene su uvek posebne, ne po pravilu i lepe. Ja sam bila mangup, uvek svoja, dobra kao osoba i drugar s muškarcima. Pri tome, u životu sam imala svega nekoliko ozbiljnih veza i jedan jedini brak.

 

Tih godina, Dušan Mitević je bio zamenik direktora televizije Beograd i jedan od najmoćnijih ljudi u svetu medija, a Biljana jedna od najlepših žena u Jugoslaviji. Vrlo brzo su otpočeli vezu koju su krunisali brakom, a nekoliko godina kasnije su dobili sina Adama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Mitevic (@squidmanism)

- Zvali su nas u šali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine i jako sam volela Dušana. Bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Bio je obrazovan, harizmatičan, pravi džentlmen s autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih… Ostavku je podneo onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti.

 

Zbog situacije u zemlji 1999. godine, porodica je nastavila svoj život u Budimpešti, gde je Dušan preminuo nakon samo deset meseci, a Biljana je otkrila kasnije kako su bili primorani na preseljenje jer su im pretili otmicom sina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbia&Montenegro (@serbmne)

Ona danas živi na relaciji Budimpešta - Beograd i često je možemo videti u društvu Marijane Mateus, koja je nekoliko puta objavljivala i zajedničke fotografije sa njom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana (@marijanamateus)

Biljanin sin Adam je danas uspešan mladi fotograf i reditelj.

 

 

makonda-tracker