nijedan grad ne može da parira

Čkalja je samo jedan od njih: Da li znate koji sve veliki JUGOSLOVENSKI i SRPSKI glumci su rođeni u Kruševcu?

1

Kruševac je poznat kao grad glumaca, iznedrio je velike jugoslvenske i srpske glumce koji su ostavili veliki pečat.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Srbija se može pohvaliti velikim brojem talentovanih glumaca, već decenijama unazad imamo velika glumačka imena, a neki od njih su nas predstavljali i u svetu.

 

Brojni glumci su svoje glumačke početke napravili u Kruševcu, a kaže se da ovom gradu jedino po talentima može da parira Kragujevac.

 

- Bog je bio blagodaran kada je reč o kraju od Trstenika do Kruševca. Taj deo Srbije je rasadnik dramskih umetnika. Počastvovan sam što sam i ja u toj sjajnoj skupini ljudi. Pre dvadesetak godina veliki Ljuba Tadić je pokrenuo ideju da se napravi takmičenje u glumačkoj veštini između Kruševca i Kragujevca. Na čelu Kruševljana trebalo je da bude najveći srpski komičar Miodrag Petrović Čkalja, a na čelu Kragujevčana Mija Aleksić. Žao mi je što se ta ideja nije materijalizovala - rekao je Radoš Bajić jednom prilikom za medije.

 

Najpoznatiji komičar Jugoslavije i glumac kog i danas generacije obožavaju, Miodrag Petrović Čkalja, bio je iz Kruševca, a on nije jedini. On je još u gimnazijskim danima počeo da se bavi glumom, a sličnim putem je krenuo i njegov sugrađanin Vlastimir Đuza Stojiljković.

 

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen

 

Iz ovog grada je poznata glumica Radmila Živković, a osim starije generacije glumaca, Kruševac se može pohvaliti i velikim imenima srednje i mlađe generacije.

 

Vojin Ćetković, Marko Živić, Katarina Marković, Nataša Marković i Nataša Šolak su takođe Kruševljani, a pored njih, tu je i glumac Miloš Đurović koji je poznat gledaocima 

 

 

makonda-tracker