neverovatan put

Majka ga je ostavila, rak je operisao 6 puta: Život glumca čije je srce ukrala 13 godina starija "ružna srećnica"

0

Glumca Hjua Džekmena mediji su "razapeli" zbog supruge, a on ne haje za priče i već 27 godina uživa u savršenom braku.

 

Hju Džekmen nikada nije u potpunosti prevazišao traumu iz detinjstva.
Hju Džekmen nikada nije u potpunosti prevazišao traumu iz detinjstva.foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Australijski glumac Hju Džekmen (54) rođen je 12. oktobra 1968. godine u Sidneju, a u svetu umetnosti se smatra "trostrukom pretnjom" s obzirom da je uspešan i glumac, plesač i pevač.

 

Najpoznatiji je po svojim akcionim filmovima i mjuziklima.

 

Odrastao je u Australiji, a debitovao je kao kralj Artur kada je imao pet godina.

 

  • Majka je otišla kad je imao 8 godina

 

Kada je Džekmen imao osam godina, njegovi roditelji su se razveli. Njegova majka se vratila u Englesku da živi i brine o svojoj majci, koja je bila bolesna, a briga o petoro dece je spala na Hjuovog oca, računovođi.

Hju je uvek isticao koliko je njegov otac izuzetno nesebičan i neverovatan čovek, a iako njegova majka nije bila deo njegove svakodnevice, Hju je putovao tamo-amo između Australije i Engleske u posete. U tim posetama je prvi put osetio pozorište.

 

Glumac je priznao da se od traume koju je doživeo kad ih je majka napustila nikada nije u potpunosti oprostio ali je u jednom trenutku obnovio odnos sa majkom. 

 

  • Ulazak u svet glume

 

Hju Džekmen je završio Tehnološki univerzitet u Sidneju sa akcentom na novinarstvo, a onda je počeo da radi na privremenim poslovima da bi platio časove glume.

Potom je upisao i Akademiju scenskih umetnosti Zapadne Australije u Pertu. 

 

Ubrzo nakon što je tamo diplomirao 1994. godine, dobio je ulogu u TV zatvorskoj drami Correlli iz 1995. godine, a sve fanove je oduševio ulogom atraktivnog lošeg dečaka Kevina Džonsa.

 

  • 27 godina je u skladnom braku sa Deborom Li Furnes

 

Na snimanju ove drame je upoznao Deboru Li Furnes (67) sa kojom je vezu nastavio i van ekrana. Njih dvoje su se venčali 1996. godine.

 

Tokom svih ovih godina su ih pratile užasne priče jer je Debora 13 godina starija od Hjua,a zbog njenog izgleda su mnogi govorili da liče na majku i sina, čak su "zli jezici" Debori nadenuli nadimak "ružne srećnice".

Kako je Hju isticao kasnije u intervjuima, brzo nakon što je upoznao Deboru, znao je da je ona žena njegovog života.

 

– Znao sam veoma rano, mnogo pre nego što je Deb znala da je ona žena mog života – ispričao je jednom prilikom objašnjavajući da iako je u biti neodlučna osoba, za vezu sa Deb je znao da će uspeti. 

 

Hju i Debora su u skladnom braku 27 godina, a jedina žal koju imaju jeste što nisu mogli da dobiju decu.

 

Debora je imala pobačaj, pa su odlučili da usvoje decu.

 

Oskara su usvojili 2000, a Avu 2005. godine. Oba deteta su drugačije rase jer je to bio jedan od njihovih zahteva. 

– Oskar je pomalo od svega — Afroamerikanac, belac, Havajac i čiroki", rekao je Džekmen za New Idea davne 2007. godine.

 

–  Konkretno smo tražili dete koje je mešavina rasa jer je bilo više potrebe. Ljudi će čekati 18 meseci da usvoje malu plavokosu devojčicu; u međuvremenu, deca drugih rasa i nacionalosti su odbijena. Isto je važilo i za Avu, ona je pola Meksikanka, pola Nemica.–

 

  • Glumački put i osvajanje Holivuda

 

Da se vratimo malo unazad na Hjuovu glumačku karijeru. Iste godine kada je upoznao Deboru, izašao je na scenu i osvojio publiku u mjuziklu "Sunset Boulevard". 

 

Taj nastup odveo je Džekmana u londonsko Kraljevsko nacionalno pozorište, gde je dobio ulogu Karlija u oživljavanju Rodžersove i Hamerštajnove Oklahome! 1998. godine.

Dve godine kasnije, Hju je debitovao u Iks Menu i osvojio ceo svet ulogom antiheroja Vulverin.

 

Hju Džekmen je 2003. godine stigao i do Brodveja sa predstavom "Dečak iz Oza."

 

Pored ovih nabrojanih, njegove zapažene uloge su i u filmovima "Logan", "Prestiž", "Jadnici", "Prisoners", "Bad education".

 

Za ulogu u filmu "Jadnici" je nominovan za Oskara i Zlatni globus, a među nagrade koje je dobio ubrajaju se "Toni" i "Emi".

 

– Glumim jer sam u glumi osetio neke od najslobodnijih trenutaka u svom životu... Mislim da je to takođe jedna stvar koja me najviše plaši – ispričao je jednom prilikom Hju o svojim motivima da se bavi glumom.

 

Tokom svoje duge karijere dobio je i jednu laskavu titulu. Naime, magazin "People" ga je 2008. godine proglasio najseksepilnijim muškarcem na planeti.

 

  • Borba sa opakom bolešću

 

Pre tačno 10 godina, australijski glumac je objavio da boluje od bazalioma ili karcinoma bazalnih ćelija u nosu, vrste blagog raka kože.

 

Upravo ga je supruga podsticala da ode na lekarski pregled zbog sitnog ugruška krvi na nosu i tako je bolest otkrivena.

Iako nije predstavljao smrtni rizik, Džekman je prošao niz operacija kako bi eliminisao bazaliom.

 

U septembru prošle godine glumac je objavio da je morao da ide i na šestu operaciju tumora sa nosa, a on se često trudi da apeluje na ljude i podigne svet o zaštiit i prevenciji melanoma.

 

- Iako je ovaj tip kancera u malom procentu agresivan, apelujem na sve da koriste kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom i to u svakoj prilici. Čuvajte svoju kožu i zdravlje - poručio je glumac.


 

makonda-tracker