da li ste znali?

"Obično pišem pesme za nekoliko dana, a za ovu mi je trebalo MNOGO VIŠE": Bane Krstić otkrio TAJNU NAJEMOTIVNIJE BALADE

0

Jednu od najlepših ljubavnih pesama potpisuje Bane Krstić, frontmen gupe Garavi sokak.

Bane Krstić o jednoj svojoj pesmi
Bane Krstić o jednoj svojoj pesmifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Pesma Ko te ima, taj te nema spada u jedne od najemotivnijih i najposebnijih koje ste ikada čuli. Postoji nekoliko njenih verzija, Bane Krstić peva pop verziju, Zvonko Bogdan je posebno donosi ui+z tamburaše, dok Dragan Kojić Keba ima folk verziju.

 

- Posebno sam ponosan što je Džoni Štulić otpevao rok verziju i uvrstio sam je na svoj Jutjub kanal - rekao je Bane u emisiji Amidži šou.

 

- Dugo se već priča o značenju stihova "Ko te ima, taj te nema, ko te nema, taj te sanja, ko te sanja, taj te ljubi, a ti o tom pojma nemaš". Da li je to ljubav koju nikad ne možeš spoznati? - pitao je voditelj.

 

Bane je pojasnio da su stihovi posvećeni velikoj ljubavi, ali isto tako ima mnogo tumačenja, sve zavisi od osobe koju pogađa ta pesma.

 

- Ima mnogo mogućih tumačenja, ali mislim da se ona najviše odnosi na one ljude koji su se voleli čitavog života a nikad se nisu dodirnuli. I nikad nisu pokazali svoju ljubav. Mislim da je potencijalna ljubav veća nego kinetička ljubav. Ono što stanuje u potencijalnoj ljubavi i što se odvija samo u pogledu, kad se ljudi sreću i vole se čitav život a nemaju hrabrosti ili iz nekog razloga ili iz poštovanja ne mogu da pokažu tu ljubav, to je supstanca ljubavi koja čuva ljubav na celom svetu - rekao je Bane.

 

Bane Krstić
Bane Krstićfoto: Youtube Printscreen

Zanimljivo je da je Banetu trebalo mnogo više vremena za ovu pesmu nego za ostale. 

 

- Obično pišem pesme za nekoliko dana ili nekoliko sata, a neka pesma nastane i za 15 minuta. Za ovu pesmum imao sam refren u prvom momentu, ali su mi falile strofe, pa je tako nastalo čak 54 strofe - dodao je muzičar.

 

Podsetimo, Bane se prošle godine razveo od supruge Jelene, sa kojom je bio skoro deceniju u braku.

 

 

 

makonda-tracker