SEĆATE LI SE?

Brak s MILIJARDEROM s Kosova je ostavio veliki pečat na nju: Poznata pevačica IZNENADILA svojom pojavom u Sanremu

0

Jedna od najpoznatijih italijanskih pevačica se pojavila u Sanremu i sve nas podsetila na svoj buran ljubavni život.

Ana Oksa
Ana Oksafoto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Ana Oksa je poznata kao umetnica raskošnog glasa. Ona je otvorila festival u Sanremu i nakon minuta ćutanja za sve žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji, otpevala jednu pesmu.

 

Poznata italijanska pevačica je mnoge iznenadila promenom izgleda, ona je prepoznatljivu crnu kosu zamenila dugom plavom, međutim, pretpostavlja se da je perika u pitanju.

 

Iako je na početku sedme decenije, Ana izgleda skoro isto kao pre 20 godina. Festival u Sanremu je posebno značajan za nju, s obzirom na to da se tamo i proslavila, a nastupala je ukupno 15 puta.

 

Ana ima albanske korene, pa je tako svoje ime Iliriana Hoxha prilagodila je sceni, ali i italijanskom jeziku. Ona je karijeru otpočela još u 15. godini, kada je otpevala pesmu "Fiorellin del Prato", a zbog sjajnog glasa i emocija koje ulaže u svoje interpretacije, ima nadimak "glas i srce".

Poznata je i kao umetnica koja je najviše eksperimentisala sa kosom, pa je tako njena publika mogla da je vidi sa različitim bojama i frizurama. 

 

Svoju popularnost unovčila je 1988. godine kada je postala voditeljka najpopularnije nacionalne televizijske emisije "Fantastico" gde je pokazala zavidne glumačke i imitatorske talente.

 

- Od detinjstva sam se uvek osećala delom ekstremne, ogromne lepote. Kad ste u tome, osećate kako nema potrebe za glumom i izmišljanjem uloga. Takvo je stanje poznato deci, a onda, kako odrastaju, započinje sa: 'Ovo je tačno, ovo je pogrešno, ovo je dobro ili loše i kako moramo suditi kome ili čemu moramo pripadati' ... Počinje unapred utvrđeni put i postavljanje obrazaca koji nas potpuno udaljavaju od ljudskog bića - ispričala je ona jednom prilikom.

Ana je poznata po burnom ljubavnom životu, često je nalazila nove izbore i uvek se trudila da pruži maksimalno ljubavi, kako sama kaže.

 

- Kakve veze ima da li nekog volim ili nekog ne volim? Da li ću napuniti 60 godina ili 40? Da li mi se to sviđa ili ne? Koga birga uopšte za to - rekla je ona.

Prvi brak, s muzičarem Frankom Ćijanijem, propao je kad se zaljubila u Đanija Belena, bubnjara rok grupe "New Trolls", s kojim ima dvoje dece, ćerku Frančesku i sina Kazima. Najveće zanimanje izazvao je treći brak, s milijarderom Bedžetom Pacolijem, kontroverznim preduzetnikom poreklom s Kosova.

 

1 / 4 Foto: Sanremo/IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

Taj brak je propao, kako je Pacoli jednom otkrio – zbog njene posesivnosti i ljubomore. Četvrti brak imala je s 22 godine mlađim suprugom Markom Sansonetijem, inače svojim bivšim ličnim čuvarom.

 

Anin otac je Albanac, međutim, ona ga se ne seća jer je preminuo kada je imala osam godina.

 

 – Znam samo nekoliko reči na albanskom, sumnjam da bih danas uspela da nabrojim do deset. Taj jezik nisam stigla da naučim zbog očeve smrti. Osim toga, retko sam ga viđala, nikad nije bio kod kuće, a kod kuće smo govorili samo italijanski. Kad je otišao, sa sobom je odneo i svoj jezik. U mom sećanju on je ostao mit, prazno mesto koje sam trebala da ispunim i zbog toga sam prvi put otišla u Albaniju, u potragu za svojim korenima. I često sam se tamo vraćala - rekla je pevačica u jednom intervjuu.

 

 

makonda-tracker