više ih ne želi

Petar Zekavica odlučio da kaže KRAJ i prekine "PROKLETSTVO" koje ga godinama prati: Zbog njega dobija uvek iste uloge

0

Petar je do sada odigrao 25 uloga nemačkih oficira i smatra da je to dovoljno za sada 

foto:  Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Poznati glumac Petar Zekavica jedan je od onih glumaca koji maestralno rade svoj posao, ali je zbog svog fizičkog izleda često dobijao slične uloge.

 

Poslednje ostvarenje u kojem smo imali prilike da ga gledamo je popularna serija "Vera", u kojoj tumači ulogu Karla Krausa. Osim u ovom filmu i seriji, on je i u filmu "Dara iz Jasenovca" takođe tumačio lik nemačkog oficira.

 

I tu spisku nije kraj. Kako je i sam glumac rekao, njega kao da prati "prokletstvo plave kose", koja mnoge asocira na Nemce, zbog kojeg dobija stalno uloge negativaca i oficira. 

 

 

Zbog toga, Zekavica kaže da je odlučio da ubuduće odbije slične ponude. Kako je napomenuo, njemu je počelo pomalo da smeta to što je ušao u pomalo ukalupljen imidž.

 

Po njegovim rečima, upravo je spoljašnjost kriva za to ili, kako on to još kaže - "prokletstvo plave kose". On nema ništa protiv uloga "simpatičnih" negativaca, autsajdera.

 

- Doktor Strejndžlav, Dr Zlo, Žan-Batist iz Petog elementa, to su fantastične uloge - kaže Zekavica. Sviđaju mu se i uloge prenaglašenih antiheroja - karikatura. Međutim, apriori odbojne uloge izbegava - raznorazne sociopate, silovatelje, serijske ubice, pedofile. "To je nešto što ne želim da tumačim - kaže glumac.

 

 

Petar ima sina i ćerku, a sa bivšom suprugom je podelio starateljstvo. Trudi se da njima posveti svaki slobodan trenutak, zbog čega su oni često na snimanjima sa njim.

 

- Ćerka voli da ide na snimanja, ali je joj smeta vika i često neprijatni dijalozi -  kazao je za ruske medije, pa je dobio:

 

- Dogodilo se i da bude prisutna kad režiser koristi opscene izraze. Od tada pažljivije biram projekte i ljude s kojima radim - kaže on.

 

Do sada je odigrao 25 uloga nemačkih oficira, od sada više ne želi
Do sada je odigrao 25 uloga nemačkih oficira, od sada više ne želi foto: Marija Mladjen/ATAImages

 

Nakon filma i serije "Vera" Zekavica je rekao da više neće prihvatati ovakve i slične uloge. Smatra da je vreme da pokaže i druge svoje glumačke sposobnosti i da se ostvari u nekim drugačijim izdanjima.

 

- Jako je lako upasti u taj kalup i teško je iz njega izaći. Menjati imidž, kilažu, stil, agenta i uzeti pauzu od određenih projekata - to je za početak - planira Zekavica. Rešio je da uzme dužu pauzu od sličnih uloga, narativa i konteksta.

 

 

makonda-tracker