Nećete ga prepoznati

Vesna Trivalić je bila zaljubljena u njega u Porodičnom blagu: Sad je sed i nema brkove, ali je na jednoj važnoj funkcji

0

Njihove ljubavne vratolomije su svima ostale dobro urezane u pamćenje i često su nas dovodile do suza.

Zavodnik Mića
Zavodnik Mića foto: Youtube Printscreen

Ako ste gledali Porodično blago, a velika je šansa da ste uhvatili barem jednu od bezbrojnih repriza ove večne serije, teško da vam je promakao ljubavni trougao u kome su glavni akteri bila Bisenija, Kokan i Mića.

 

Medicinsku sestru Biseniju Bisu Gavrilović maestralno je tumačila neponovljiva Vesna Trivalić. Njene zgode i nezgoda sa Kokanom, odnosno Aleksandrom Dunićem, i Mićom, to jest Radosavom Radetom Marjanovićem su svima redovno mamile smeh na lice.

 

Marjanović je tokom poslednjih pola veka imao brojne uloge na filmu, televiziji i u pozorišti. Kritika ga je opisivila kao nekoga ko je tiho i nenametljivo ume sam da ispuni scenu i publici bude dovoljan. S druge strane, prijatelji kažu da je veoma prijatan i dobroćudan čovek.

 

 

Osim u Porodičnom blagu, mogli smo da ga gledamo u Beloj lađi, Stižu dolari, Boljem životu, Metli bez drške, a dubok trag ostavio je i u pozorištu.

 

Rade kao Mića iz Porodičnog blaga
Rade kao Mića iz Porodičnog blagafoto: Youtube Printscreen

Poznati su njegovi kabarei „Dobra stara vremena“ i „Nova dobra stara vremena“, a „Kabare Beograd“ sa Tanjom Bošković traje već duće dve decenije.

 

Kokan, Bisa i Mića
Kokan, Bisa i Mićafoto: Youtube Printscreen

- Veći deo života sam proveo u zemlji koje više nema, otuda i tekstovi za moje kabaree, i stihovi i priče Dučića, Vita Nikolića, Libera Markonija, Brane Petrovića, Zuke Džumhura i mnogih drugih naših pisaca, raznih noćobdija i boema. Svi su oni, svojim načinom života, a pogotovu delima, odavno ušli u legendu, i publika to prepoznaje, što dokazuje i dugovečnost ovih predstava. Zato mislim da političari nisu junaci našeg doba - rekao je u jednom od svojih intervjua Marjanović

 

Marjanović danas ima 72 godine, pa i ne čudi što mu je u osmoj deceniji kosa malo pobelela.

 

Radosav Marjanović danas
Radosav Marjanović danasfoto: Youtube Printscreen

Brkove iz Porodičnog blaga više ne nosi, ali zato nosi naočare. Naš poznati glumac je od pre oko meseca dana imenovan i na jednu važnu funkciju. Naime, on je odlukom Skupštine grada od 26. decembra 2022. postavljen za novog v. d. direktora Pozorišta na Terazijama.

 

 

makonda-tracker