da li ste znali?

"Nisu nas pustili": Slavko Štimac se u mladosti družio sa GLUMICOM koja će kasnije postati ikona HOLIVUDA

0

Slavko Štimac glumio je Endrijenom Brodijem i u filmu Ralfa Fajnsa, a u mladosti se družio sa glumicom koja će kasnije postati ikona Holivuda.

Prva uloga Slavka Štimca je bila u filmu 'Vuk samotnjak' kada je imao 12 godina.
Prva uloga Slavka Štimca je bila u filmu "Vuk samotnjak" kada je imao 12 godina.foto: Marina Lopičić

Glumac Slavko Štimac (62) je u jugoslovenskoj kinematografiji prisutan od ranih 1970-ih godina. 

 

Prvu ulogu je snimio kada je imao 12 godina i to je bila uloga u filmu "Vuk samotnjak".

 

U periodu od 1972. do 2019. godine snimio je više desetina filmova i desetak predstava, a publika ga je zavolela u filmovima "Sećaš li se Doli Bel?", "Varljivo leto '68", "Specijalno vaspitanje", "Ko to tamo peva" i mnogim drugim.

 

Tokom svoje karijere je igrao sa Edrijenom Brodijem, Dejvidom Koradinom, igrao i u filmu Ralfa Fajnsa "Koriolan", ali je uvek ostao skroman.

– To su za mene ljudi iz profesije koji samo rade u mnogo većim produkcijama. Inače, sve je isto. Nema tu neke razlike. Isto mislimo – rekao je glumac jednom prilikom.

 

Kada se mislima vrati u detinjstvo, uvek se priseća lepih stvari.

 

– Što se tiče mog odrastanja, bilo je tu raznih stvari, dobrih i loših, ali to vam je kao služenje vojnog roka. Ostanu vam samo dobre stvari i neki dragi ljudi. Ostalo zaboravite – rekao je on jednom.

 

Sigurni smo da je Slavku Štimcu u lepom sećanju ostalo i druženje sa holivudskom glumicom Džodi Foster tokom 1970-ih godina.

Ona je u detinjstvu letovala sa roditeljima na Hvaru, a njih dvoje su jedne večeri želeli da pogledaju zajedno film "Taksista".


Bili smo deca. Išli smo zajedno u bioskop gledati film Taksista. Nisu nas pustili u bioskop, jer je Džodi bila mlađa od 16 godina, iako je ona igrala u filmu. Čak je njena majka bila sa nama–  ispričao je glumac jednom prilikom.

 

 

 

makonda-tracker