jeste li znali?

Poznata umetnica osvojila je njegovo srce: Ovo je supruga Slavka Štimca, koja je prava misterija za javnost

3

Retko ko ih može zajedno videti, zbog toga je Vesna enigma za javnost.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Supruga proslavljenog glumca Slavka Štimca, za domaću javnost je enigma. On vešto svoj život čuva od očiju javnosti, pa njega i njegovu veliku ljubav umetnicu Vesnu Golubović ne možemo često videti u javnosti. 

 

Vesna je osamdesetih godina svoju karijeru gradila u Njujorku,a prethodno je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, da bi se uprkos svemu vratila u Beograd i nastavila da stvara umetnička dela. 

 

 

Vesna je autorka mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija, a oprobala se u dizajniranju knjiga. Takođe, radila je i scenografije za moderne balete.

 

Njih dvoje se ne mogu sresti na javnim dešavanjima, niti na popularnim mestima za odmor. Njihovi prijatelji kažu da umetnički par trenutke predaha koristi za obilazak hercegovačkih manastira, gde rado prisustvuju liturgijama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galerija B2 (@galerijab2)

 

— Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: "Srpske junačke pesme" i "Novi zavet". Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem — ispričala je Vesna svojevremeno u jednom od retkih intervjua za domaće medije, prenosi Srbija Danas. 

 

 

makonda-tracker