Ovo sigurno niste znali

Sve o sceni sa Jagodinkom Simonović: Slavko Štimac otkrio tajnu čuvanu 32 godine! (FOTO, VIDEO)

0
Čuvena scena sa Slavkom Štimcem i lepom pekarkom Jagodinkom Simonović jedna je od najpoznatijih scena srpske kinematografije.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Ovaj film u stvari govori o studentskim demonstracijama iz '68. Pitao bih te ja kada bi te deset hiljda puta pitali za 'Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi...' Kad god me sretnu: Eee, Jagodinka. Na neki način mi je neprijatno što se taj film pamti po toj sceni", rekao je Slavko kod Ivana Ivanovića.

Slavko se prisetio i svojih prvih glumačkih koraka.

Prvi kadar sam snimao u Kranjskog Gori i reditelj se uhvatio za glavu: 'Jao, nemoj molim te, recite mu da ne hoda kao Džon Vejn'. Ja sam to zapamtio i nikada više nisam hodao tako", prisetio se sa snimanja "Vuk samotnjak".

Za film "Ratko i medved" nikada nije dobio honorar i nikada ga nije ni odgledao, a posle toga je dobio i ulogu u "Sutjesci" gde je igrao kurira.

Sutjeska se dugo snimala i tamo sam proveo par nedelja, a igrao sam kurira i scena tako brzo prođe", rekao je Slavko.

Nisam završio akademiju, a nisam je ni upisao, niti sam iz Sarajeva, a nisam glumio Boška Buhu. Njega je glumio Ivan Kujundžić. Trebalo je da igram ja, jer je 'Salaš u malom ritu', režirao Branko Bauer koji je režirao i 'Boška Buhu', ali sam nešto drugo radio", otkrio je Slavko.

foto: Story press

Na snimanju "Gvozdeni krst", kada je imao 15 godina, prvi put video nagu ženu.

Ja sam, kada smo završili snimanje, koje je bilo u Istri i Sloveniji, i dopisali su mi još scena sa Džejmsom Kobernom u koja je trebalo da se snimi u Englesku. I ja sam šetao po setu i gledao snimanje secene između Džejmsa i jedne bolničarke.

 

I ja sam se šetao, stao iza kamere, imao sam 15 godina i ja posmatram kako probavaju scenu i u jednom momentu ona skida sve sa sebe i sav se zacrvenim i pobegnem. Nije to problem, problem je što sam mislio da sledeća dva dana svi u mene gledaju i kažu eno onog malog bezobraznog.

 

U pitanju je bila samo proba i ja sam se tu, mučenik, našao", ispričao je Slavko Štimac.

foto: Vladimir Šporčić

Smatra se da je Slavko Štimac glumac sa najviše ljubavnih scena "Ko to tamo peva", "Varljivo leto 68"...

Bilo je divno iskustvo. Film je snimljen za 23 dana. Svaki dan smo odlazili mini busom do Delibatske peščare. Bilo je fenomenalno, skupiti ovakvu galeriju glumaca", prisetio se Slavko snimanja filma "Ko to tamo peva", ali nije mogao da se seti babe koja se pojavljuje u pojedinim scenama.

Za film "Sećaš li se Doli Bel" morao je da se priprema i proveo je nekoliko dana upijajući govor, prenosi Kurir; držao se Emirovog govora.

... A ne onog jalijaškog sarajevskog, jer Emir ima prirodni književni govor. Emir je tada pokazivao neverovatnu upornost da istraje", prisetio se Slavko.

 

makonda-tracker