NJEN ŽIVOT PREPUN INSPIRACIJE

"Znam i kad sam RĐA bila i kako sam MUČENA ustajala": Tanja Bošković o lošijoj strani glume i današnjim idealima lepote

0

Slavna glumica, iako u penziji, ne odustaje od pozorišta, pa je tako u jednom mesecu odigrala čak 21 predstavu.

Tanja Bošković o glumi kao duhovnom poslu
Tanja Bošković o glumi kao duhovnom poslufoto: Antonio Ahel/ATAImages

Tanja Bošković je jedna od proslavljenih domaćih glumica koje, osim po talentu, pamtimo i po vanvremenskoj prirodnoj lepoti. Poznato je da je Tanja često bez dlake na jeziku, odmah govori šta misli i trudi se da uvek pozitivno utiče na mlade.

 

Ona ne želi da prestane da radi, pozorište je njena kuća, a kako i sama kaže, vezana je za kolege jer ona od glume živi i duhovno, a ne samo materijalno.

 

- Od gluposti i od lude glave. Ne mogu da kažem: "Ja ne mogu". Vezana sam za moje kolege. Mi od ovoga ne živimo samo materijalno, već i duhovno. I kada mi dođe da kažem da ne mogu, zastidim se i posmislim da je možda nekome baš tog dana potrebno "to nešto". To je preterano, to nije dobro ni za zdravlje, ni za živce - rekla je glumica.

Tanja je otkrila i šta je to što radi kako bi prekratila vreme, ali i kako joj je ponekad u nekim danima kada mora da izađe iz uloge.

 

- Teški fizički poslovi su tu da ne bih postala narkomanka ili alkoholičarka. Uzmem da spremam kuću. Tihe poslove, ne uključujem usisivač, mada sam često bila u toj napasti. Čitanje mi ne ide od ruke u kasnim satima, mora fizički da se desi nešto. Komplikovan je ovaj zanat, lako nam je se popeti u visoki adrenalin, ali nikada ne naučimo da izađemo iz uloge. Jako je teško izvući se iz velikog adrenalina, tad se postaje boem. Nije to lako, ali je divno - iskrena je bila ona.

 

Tanja Bošković o idealima lepote
Tanja Bošković o idealima lepotefoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Ja sam žena u penziji i imam prava šta god hoću, a da ne moram ništa. Nekad pustim tišinu u mislima, to je najteže. Volim da plivam, da šetam. U šetnji mogu da se dese razne senzacije u mozgu - rekla je u jednoj emisiji, a potom se osvrnula i na današnje ideale lepote, kao i na sve veći broj devojaka koje izgledaju isto.

 

Tanja Bošković o lepoti
Tanja Bošković o lepotifoto: Damir Dervišagić

- Lepota jeste unutra. To nijedna od ovih sa silikonima u ustima, izoperisane neće shvatiti o čemu im pričam. Džabe se trude. To je zaista smešno. Zamislite te devojke koje stavljaju implante u jagodice, u grudi, ne znam gde sve više... Šta će one da rode? O čemu se radi? I glupo je i nepotrebno. A tek žene mojih godina koje pokušavaju da ispeglaju bore! Šta pokušavaju sebi da kažu? Ove oči ne mogu da se prevare. Ja znam koji sam život preživela. To mi je najlepše od svega. Znam i kad sam rđa bila, i kad sam padala i kako sam mučena ustajala. I šta me briga - zaključila je Tanja.

 

 

makonda-tracker