da li ste znali?

Pesma Ane Bekute koju sve generacije slušaju: Ljubavna priča OMILJENOG ESTRADNOG PARA se krije iza tih stihova

0

Tokom svoje karijere je snimila bezbroj hitova, a pozadina njenih pesama je jako zanimljiva.

Ana Bekuta
Ana Bekutafoto: printscreen/k1

Ana Bekuta je jedna od najvećih zvezdi na estradnom nebu Srbije. Decenijama se slušaju njene pesme i skoro da ne postoji ni jedna koja nije hit.

 

Poznato je da su naše zvezde često opevale svoje sudbine u pesmama ili su to uradili tekstopisci, pa na taj način obeležili jedan period koji im je bio aktuelan u datom trenutku. Tako i jedna od poznatijih Aninih pesama krije jako zanimljivu priču o jednom bračnom paru.

 

Pesma Zlatiborske zore je postala veliki hit od prvog trenutka kada ju je publika čula, a iako je prošlo dosta godina, još uvek nije zaboravljena, čak je jedna od nezaobilaznih pesama na svim slavljima.

Međutim, još je zanimljivija priča koja se krije iza nastanka ovog hita, a o čemu je Ana jednom prilikom govorila.

 

- Marina i Futa su te godine bili u svađi i pomirili su se na Zlatiboru. Tako su nastali ti stihovi: "Opraštam ti zlatiborske zore, mesečinu iznad mora Crne Gore, opraštam ti reke i ravnice, neke krupne stvari, al’ neću sitnice - rekla je pevačica.

 

Inače, Ana je vrlo često isticala koliko je Marina zaslužna za njene pesme i uspešnu karijeru, a podsetimo, nakon njene smrti, još jedna tragedija je pogodila Aleksandra Futu Radulovića kada je njihov sin Milan pronađen mrtav u Izraelu.

 

 

makonda-tracker