danas slavi 67. rođendan

Alkoholizam, optužbe za nasilje u porodici i 34 godine mlađa devojka: Životni put Mela Gibsona praćen brojnim skandalima

0

Glumac i reditelj Mel Gibson danas slavi 67. rođendan.

Mel Gibson danas puni 67 godina
Mel Gibson danas puni 67 godinafoto: EPA/PAUL MILLER

Glumac Mel Gibson danas ima poseban razlog za slavlje, puni 67 godina. 

 

Njegov život su obeležili brojni događaji i skandali, a zbog svega toga, Mel GIbson danas živi povučenim životom sa svojom 34 godina mlađom partnerom Rosalind Ros, sa kojom ima sina Larsa, koji je njemu deveto dete. 

 

Mel Gibson je rođen u saveznoj državi Njujork kao šesto od 11 dece. Kada je imao 12 godine, preselio se sa porodicom u Australiju zbog promene poslova svojih roditelja, a tamo je i studirao glumu na Nacionalnom institutu dramske umetnosti u Sidneju.

 

Na filmskom platnu je debitovao 1997. godinu, a za prvu ulogu je dobio honorar od samo 300 dolara.

  • Karijera koju bi poželeo svaki glumac

 

Samo dve godine kasnije se pojavio u filmskom serijalu "Mad Max", koji je označio i prekretnicu u njegovoj karijeri. Uloga u "Pobesnelom Maksu" i "Smrtonosnom oružju" su ga pretvorili u akcionog heroja.

 

Gluma ga je vratila u Holivud i njegova karijera je išla uzlaznom putanjom. 

Poredili su ga sa Stivom Martinom, Kerijem Grantom i Šonom Konerijem, a interesantno je da je odbio glavnu ulogu u filmskom serijalu o Džejmsu Bondu.

Tokom 1980-ih godina je pokrenuo i sopstvenu produkcijsku kompaniju.  Za film "Hrabro srce" koji je sam režirao i odigrao glavnu ulogu dobio je "Zlatni globus" za najbolju režiju, kao i "Oskara" za najbolji film i režiju iste godine.

 

Vremenom je postao jedno od najvećih imena Holivuda, a "Šta žene žele", "Patriota", "Apokalipsa", Greben spasa" i "Stradanje Isusovo" su samo neka od filmskih ostvarenja u kojima je on glumio. 

 

Film "Stradanje Isusovo" je glumcu doneo tri nominacije za Oskara, ogromnu zaradu i pohvale kritičara, ali i brojna oprečna mišljenja. 

 

  • Porodičan život pun skandala i kraj nakon 26 godina braka

 

 

Prvu suprugu Robin Denis Mur upoznao je krajem 1970-ih godina dok je još uvek bio relativno nepoznat glumac.

 

Venčali su se 1980. godine u Australiji i imaju jednu ćerku i šestoricu sinova.

 

Međutim, nakon 26 godina braka, Mel i Robin su se razišli 2006.godine. 

Nekoliko godina kasnije glumac je u jednom intervjuu istakao da su problemi u njihovom braku započeli na dan kada su njega uhapsili zbog vožnje u pijanom stanju u Malibuu. Njegova borba sa alkoholizmom je trajala godinama, a kako je priznao jednom,počeo je da pije sa 13 godina.

 

Zahtev za razvod Robin je podnela 2009. godine, a dve godine kasnije njihov razvod je finalizovan.

 

Kako par nije pre braka potpisivao predbračni ugovor, Robin je dobila polovinu svega što su zajedno zaradili.

 

  • Veza sa pijanistkinjom Oksanom Grigorijevom i optužbe za nasilje u porodici

 

Nakon razvoda Mel Gibson je ljubav pronašao u ruskoj pijanistkinji Oksani Grigorijevoj. 

Dobili su ćerku 2009. godinu, ali su se razišli već godinu dana kasnije. Ruskinja je glumca prijavila policiji zbog navodnog maltretiranja te je Mel Gibson imao zabranu prilaska i njoj i njihovoj ćerki.

 

Kako stoji u zapisniku iz policije, pijanistkinja je glumca optužila za nasilje u porodici. Zbog optužbi Gibsona su odbile neke producentske kuće te se godinama branio da ništa od navedenog nije istina.

 

– Nikada se ni prema kome nisam nasilno ponašao. Jasno mi je da sada mnogi tako misle i poštujem to, ali sve što ste čitali u medijima je čisto smeće. Sve činjenice se moraju staviti u kontekst, a sve što sam hteo je izlaz iz toksične veze – ispričao je Gibson u intervjuu godinama nakon optužbi.

Nakon višegodišnje borbe na sudu, Mel Gibson je napokon dobio potvrdu da može da viđa ćerku te je Oksani morao da plati 750.000 dolara.

 

  • Ljubav sa 34 godina mlađom devojkom

 

Rosalind Ros i Mel Gibson su se upoznali kada je počela da radi za njegovu produkcijsku kuću "Icon" i ubrzo su se zaljubili.

 

Od 2014. godine su u vezi i imaju sina Larsa koji je njegovo deveto dete.


 

makonda-tracker