prevara

SLAVNI GLUMAC SPREMIO TUŽBU I VEOMA JE LJUT: Nepoznata žena iskoristila njegovo ime za svoj proizvod!

0

Gibsonovi advokati obavestili su je o povlačenju proizvoda s tržišta zbog neovlašćene upotrebe glumčevog imena i lika.

foto: Reuters / Phil McCarten
foto: Reuters / Phil McCarten

Čileanka Johana Agurto verovala je da je smislila savršen marketing za svoj med, kojem je dala naziv po jednoj od najvećih holivudskih zvezda - Melu Gibsonu.

 

Naime, nen proizvod nosi ime "Miel Gibson" ("miel" je španska reč za med), a na tegli je fotografija slavnog glumca iz uloge u filmu "Hrabro srce".

"Sve je išlo po planu dok nije stigla pretnja Melovih advokata", otkrila je Čileanka na Tviteru.

 

Gibsonovi advokati obavestili su je o povlačenju proizvoda s tržišta zbog neovlašćene upotrebe glumčevog imena i lika. U pismu koje su joj uputili zapretili su joj i da će, ne povuče li odmah svoj proizvod s tržišta, biti prisiljeni da problem reše sudskim putem.

 

foto: Profimedia

"Za koriščenje i umnožavanje fotografije s likom Mela Gibsona iz filma 'Hrabro srce' morate dobiti upotrebnu dozvolu. Fotografija je u vlasništvu studija koji je film objavio", pojasnio je advokat Li Brešin, dodavši da se za ovakvu vrstu marketinga mora posedovati posebno odobrenje.

 

Čini se da novopečena preduzetnica nije spremna da tako lako odustane od svog novog posla, pa je njena kompanija putem Tvitera pozvala Gibsona da joj dopusti korišćenje njegove slike uz poruku - "Naš med je samo za hrabra srca". Istovrmeno je zahvalila svim korisnicima Tvitera koji su joj pružli podršku.

 

 

 

 

makonda-tracker