tragičan kraj

Bolest ga je pratila od malih nogu: UNUK BOBA MARLIJA preminuo u 32. godini

2

Tužne vesti stižu iz Amerike, gde je jedan od unuka čuvenog rege umetnika provei veći deo života

Džozef Mersa Marli, unuk Boba Marlija
Džozef Mersa Marli, unuk Boba Marlijafoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Džozef Mersa Marli, nastariji sin Stivena Marlija i unuk legendarnog Boba Marlija, preminuo je u 32. godini, javljaju strani mediji.

Prema informacijama Tidala, mladi muzičar pronađen je u utorak bez svesti u vozilu u Sjedinjenim Američkih Državama.

 

Uzrok njegove smrti još uvek nije zvanično saopšten, ali je floridska stanica WZPP javila da je Džo Marli navodno preminuo nakon napada astme, od koje je bolovao od malena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jo Mersa (@jomersamarley)

 

Džozef Mersa Marli rođen je na Jamajci 1992. godine, a u Majami se preselio sa 11 godina. Odrastao je u muzikom okruženju i slavnoj muzičkoj porodici, a kao vrlo mlad imao je priliku da nastupa sa svojim ocem Stivenom i stricem Zigijem.

 

Sopstvenu muziku je počeo da stvara u srednjoj školi, a njegova prva pesma bila je My Girl, koju je snimio s Danijelom Bambatom 2010. godine. Četiri godine kasnije objavio je prvi album Comfortable, dok se 2016. pridružio svom ocu na albumu Revelation Part 2: The Fruit of Life.


Tokom karijere imao je priliku da sarađuje sa istaknutim rege i denshol izvođačima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jo Mersa (@jomersamarley)


U intervjuu koji je jednom prilikom dao za Rolling Stone, Marli je ispričao da smatra čarobnim to što je imao privilegiju da raste u muzičkoj porodici.


Bilo je magično videti te ljude kako dolaze u kuću i kako se odvija ceo proces – rekao je Džo. – Došao bih kući i pokušao da radim domaći, ali bih na kraju otišao da virnem u studio. Uvek biste želeli da uletite i vidite šta se dešava.


Međutim, bez obzira na to što je njegovo prezime nosilo sa sobom, Džo Marli bio je nepokolebljiv u tome da sam izgradi svoj put.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jo Mersa (@jomersamarley)


Ja sam član nove generacije Marlija, ali i dalje eksperimentišem – rekao je. – Moj plan je da sa svojim korenima učinim nešto novo.

 

 

makonda-tracker