život joj nije bio bajka

Muškarci zaziru od nje, važi za jednu od najpametnijih žena u našoj zemlji: Znate li ko je "srpska princeza od znanja"?

1

Lepu Milicu upoznali smo u najpopularnijim kvizovima znanja

foto: Instagram / Milica Jokanović
foto: Instagram / Milica Jokanović

Milica Jokanović jedna je od najpoznatijih Srpkinja, bar kada su kvozovi znanja u pitanju. Rođena je u Zenici, potiče iz profesorske porodice odakle je i nasledila ljubav ka obrazovanju i znanju.

 

Svi ljubitelji kvizova sigurno su čuli za nju. Milica je jedna od najuspešnijih takmičara koji su se ikada okušali u srpskim kvizovima.

 

Prelepa dama, a uz to i plavuša Milica Jokanović, svim "mačo muškarcima" je svojim znanjem dokazala da pamet i lepota mogu da idu zajedno.

 

 

Ljubav prema učenju Milica je nasledila od roditelja, a prvo pojavljivanje u javnosti bilo je u kvizu "Slagalica". Taj dan svi pamte po tome da lepa plavuša nije dobila ni jedno pitanje na koje nije znala odgovor.

 

Zbunjeni, mahom muški protivnici, nisu mogli da veruju sa kakvom se lakoćom gubili od Milice.Ona se samo skromno smekala nakon svake pobede i tako do velikog finala i naravno trijumfa u njemu.

 

Od tada Milica važi za neumoljivog protivnika od kojeg zaziru ne samo žene, već i muškarci.

 

Jednom prilikom Milica je otkrila da uprkos svom znanju koje poseduje i tome što je diplomirani pravnik ne može da pronađe posao koji želi. Da li je moguće, zapitala se javnost, da u Srbiji nema posla za mladu osobu koja ima tako briljantno znanje.

 

Ubrzo nakon pisanja medija o njoj, Milica je pronašla posao, ali su kvizovi i dalje ostali deo njenog života. Već treću sezonu je član "ekipe tragača" u popularnom kvizu "Potera" gde smo svojim znanjem onemogućava takmičare da dođu do željenog novca.

 

Iako se to po njenom uvek smirenom i damskom licu i držanju nikada ne bi reklo, Milicu život nije mazio i prošla je kroz izuzetno teške periode.

Rođena je u Zenici, u gradu gde su je svi voleli kao vedru i već tada prepametnu devojčicu, kojoj umesto lutaka najdraža igračka bila enciklopedija koju je dobila na poklon od oca.

 

Nakon što je Bosna bila zahvaćena ratom Milica je sa svojom porodicom morala da napusti rodni grad Zenicu. Ona je kao desetogodišnjakinja gledala kako joj gori kuća i sve uspomene koje su ostale u njoj.

 

Taj trenutak je zapamtila do dana današnjeg. Najveća žal joj je biblioteka koja je bila dupke puna knjiga. Tada je rekla sebi da će nastaviti još snažnije i jače, obrazovala se, a čitanje joj je i danas ogromna pasija.

 

Tokom vikedna najviše uživa da skuva kafu i odabere knjigu, a onda odluta u neki bezbrižniji i bolji svet. Za svoj uspeh zahvalna je roditeljima, a ono što uvek ističe jeste da čovek uči dok je živ i da nema toga ko je uspeo da nauči sve o svemu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zbog toga je mnogi nazivaju „princezom od znanja“. Rođena je 25. jula 1983. godine u Zenici.

Pročitaj više na: https://www.biografija.org/televizija/milica-jokanovic/

makonda-tracker