izlomićete jezik

NJENO PRAVO IME nećete moći ni da izgovorite: Ceo svet je zna kao Irinu Šajk, a život vatrene Ruskinje nije uvek bio lak

0

Irina danas važi za jednu od najlepših žena sveta, ali nije oduvek bilo tako. 

foto: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Ruska manekenka Irina Šajk je danas devojka za kojom žude svi muškarci na ovoj planeti. Viđaju je po najprestižnijm modnim revijama i prestižnim događajima, uvek savršenu, besprekorne figure i uvek u skupocenim komadima koji su stigli direktno sa piste.

 

Međutim, pre oko nekih 15 godina, kada je lepa Ruskinja zakoračila na modnu scenu i nije bilo baš tako. Iako sada, sa ove distance, njena priča deluje potpuno bajkovito.

 

Irina je rođena 1986. godine u gradu Jemanželinsku u jednoj ne baš bogatoj ruskoj porodici. Na modnoj sceni prvi put se pojavila sa 20 godina, a sve se desilo potpuno neplanirano.

 

Šajkova je jednom prilikom otišla da poseti sestru, inače zaposlenu u školi za negu lepote. Odmah pored se nalazila i škola za menekenstvo. Sticajem okolnosti Irina tada naleće na jednog modnog agenta, koji je, kad je video odmah pozvao da dođe u Pariz.

 

Iako joj se sve to činilo interesantno, Irina nije mogla da se odluči na taj korak, pošto je bila veoma vezana za roditelje i želela je da im pomogne u borbi za koru hleba. Ipak, posle nekoliko meseci premišljanja je presekla i odlučila da prihvati poziv, misleći kako će na taj način imati više šanse da pomogne siromašnoj porodici, nego ako ostane.

 

 

Irina Šajk
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ali, što bi se reklo – avaj. I kad je stigla u Francusku ništa nije bilo kao što je priželjkivala. Nije znala jezik, a ostale devojke sa kojima je radila su je stalno zadirkivale i omalovažavale. Kako je sama priznala, tada je ostala samo iz jednog razloga. Nije mogla da dozvoli sebi da se vrati pred porodicu praznih ruku. Kasnije se njena priča zaista pretvorila u lepu bajku i počela je da šeta najprestižnijim svetskim modnim pistama, ali pre toga zato imala jedan dugačak hod po trnju.

 

- Ljudi razmišljaju ovako - lepi ste, nosite lepe haljine, nasmejani, mora da je sve na mestu. Ali nije. Ovo je izuzetno trežak posao u kom se jednako teško i uspeva - pričala je Irina kada se sećala svojih početaka.

 

 

Irina Šajk
foto: EPA/ETTORE FERRARI

Kasnije je javnosti postala poznata i po vezi sa Kristijanom Ronaldom, potom i po ljubavi s Bredlijem Kuperom, s kojim ima ćerku Leu de Senu, a za sve to vreme znali smo je kao Irinu Šajk. To je radila, jer je tako bilo mnogo lakše nego da ljudima kaže svoje puno ime i prezime, a to je Irina Valerjevna Šajhlislamova.

 

Priznajte, ili niste uspeli da pročite dobro iz prvog pokušaja – ili ste barem dobro izlomili jezik. Pogotovo za - Šajhlislamova.

 

 

makonda-tracker