skupo je platio svoju grešku

"Detaljno su mi opisivali ŠTA ĆE MI SVE RADITI, drhtao sam": Boris Beker iskreno o iskustvu u ozloglašenom zatvoru

0

Proslavljeni teniser Boris Beker se nedavno našao u centru skandala nakon što se otkrilo da je pokušao da utaji novac i druge dragocenosti.

foto: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia
foto: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

Nemački teniser Boris Beker nije poznat samo po svojim uspesima u belom sportu, nedavno je sve iznenadio kada se našao u centru jedne afere nakon čega je završio i u zatvoru.

 

On je pokušao da izbegne određena plaćanja, pa je najbolje rešenje video u tome ako utaji novac, međutim, na kraju je proveo osam meseci u dva britanska zatvora. Najpre je bio u zloglasnom Vondsvortu, a potom u Hanterkombu, gde je čak radio i u teretani.

 

Beker je bio osuđen na dve i po godine, ali mu je kazna smanjena, pa je pred praznike pušten kući uz proterivanje sa teritorije Velike Britanije. Po izlasku na slobodu, dao je intervju za jednu nemačku televiziju i podelio svoje zatvorsko iskustvo.

‒ Nisam bio Boris, bio sam samo broj. To je sve što možete da budete u zatvoru. Nikoga nije bilo briga ko sam, šta sam... Samo sam gledao u pod, na početku sam se plašio da bilo koga pogledam u oči jer nisam znao kako bi mogli da reaguju ‒ započeo je on.

Zatvor nije prijatno mesto, a Boris je dodao i da se plašio za svoj život.

 

‒ Razni ljudi borave tamo. Jedan zatvorenik pretio je da će me ubiti, drugi da će me silovati... Detaljno su mi opisivali šta će mi sve raditi, drhtao sam, tresao se... Ko zna šta bi se desilo da me „moji ljudi“ u zatvoru nisu branili i da mi guverner nije obećao da ću biti bezbedan. Cena svega ovoga je bila visoka, ali naučio sam lekciju ‒ zaključio je slavni teniser.

Podsetimo, Nemačka je optužila Bekera za utaju poreza, on je, između ostalog, određeni novac preneo i na svoje bivše supruge, a među dragocenostima koje je sakrio, nalaze se i dva vimbldonska trofeja.

 

 

makonda-tracker