ŠTA VI MISLITE?

U njenom stanu su pronašli 150.000 evra: Političarka Evropskog parlamenta usred afere koja trese javnost

0

Životni partner ju je izdao u trenucima kad joj je bio najpotrebniji.

foto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia
foto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

Političarka se našla u centru skandala koji je uzdrmao Evropski parlament kada je racija belgijske policije u njenom stanu pronašla 150.000 evra. Radi se o grčkoj političarki Evi Kaili koja je uhapšena zajedno sa svojim partnerom, za kog je kasnije izjavila da ju je izdao.

 

Belgijsko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv Eve, njenog partnera i još dve osobe zbog sumnje da su primali novac i poklone kako bi uticali na odluke Evropskog parlamenta u korist jedne zalivske države. Izvor navodi da se u pravnim dokumentima pominju Katar i Maroko.

 

Ova istraga je počela još dok se u Kataru organizovao Mundijal koji je nedavno završen, a pretpostavlja se da je cilj bio da Katar poboljša reputaciju usled optužbi da se u toj zemlji ne poštuju ljudska prava. 

 

- Ona se izjašnjava da nije kriva, to mogu da vam kažem - rekao je za Open TV advokat Eve Kaili Mihalis Dimitrakopulos.

 

Frančesko Đorđi, Evin partner, priznao je da je primao mito od Katara kako bi zauzvrat uticao na odluke Evropskog parlamenta. 

 

Eva Kaili, Frančesko Đorđi
foto: Eurokinissi / Zuma Press / Profimedia

Eva Kaili postala je 2007. jedna od najmlađih poslanika grčkog parlamenta. Nažalost, najviše se pisalo o njenom fizičkom izgledu, o tome da je bila na temi seksizma govorila je i ona sama: "Da ne izgledam ovako, nikada ne bih bila izabrana. Ali, želim i da imam nešto da kažem".

 

 

makonda-tracker