ŠTA VI MISLITE?

Zbog RASISTIČKE izjave Vilijamove KUME, put u Ameriku je postao fijasko: Evo kako su dočekani princ i princeza od Velsa

0

Princ i princeza od Velsa su otputovali u Ameriku.

foto: i-Images / Eyevine / Profimedia
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Prvi put nakon osam godina, Kejt Midlton i princ Vilijam su otputovali u Ameriku, ali ovog puta sa novim titulama, princa i princeze od Velsa. 

 

Ova poseta se dešava u jeku skandala u Velikoj Britaniji kada je kuma princa Vilijama lejdi Suzan Hasi gošću na skupu, advokaticu Ngozi Fulani, Afroamerikanku upitala "odakle stvarno dolazi". Ovo je izazvalo veliku polemiku u kraljevstvu.

Jedan od fokusa njihove posete su i klimatske promene, a odmah po dolasku su se uputili na utakmicu Boston Seltiksa, pa su u društvu vlasnika kluba i novoizabrane guvernerke i pevali američku nacionalnu himnu.

 

Međutim, kada ih je spiker najavio i kada su ih prikazali na velikom ekranu, 20.000 ljudi ih je izviždalo, uz povike "SAD, SAD".

 

1 / 4 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Ovo nije jedini "znak dobrodošlice" kraljevskom paru. Naime, tokom njihovog pozdravljanja okupljenih, političarka Mariama Vajt Hemond, koja je inače Afroamerikanka, nije želela da prekida svoj govor i tokom njega se osvrnula i na pomenuti skandal u Britaniji.

 

Princ i princeza od Velsa su se trudili da sve vreme budu nasmejani i uživaju u utakmici, a ostaće misterija kako su se zaista osećali.

 

 

makonda-tracker