tuga

PREMINUO legendarni komičar i zvezda serije "Vil i Grejs": Generacije su ga obožavale

0

Nakon teške saobraćajne nesreće preminuo poznati glumac Lesli Džordan

foto: Shutterstock / s_bukley
foto: Shutterstock / s_bukley

Američki komičar Lesli Džordan je preminuo u 67. godini od posledica saobraćajne nesreće koja se dogodila u ponedeljak, rekao je njegov portparol američkim medijima.

 

- Svet je danas definitivno mnogo mračnije mesto bez ljubavi i svetlosti Leslija Džordana - rekao je Džordanov predstavnik, Dejvid Šaul u izjavi za Us.

 

 

- Ne samo da je bio mega talenat i radost za rad, već je pružio emocionalno utočište naciji u jednom od najtežih vremena. Ono što mu je nedostajalo u visini nadoknadio je velikodušnošću i veličinom kao sin, brat, umetnik, komičar, partner i čovek. Saznanje da je napustio svet na vrhuncu svog profesionalnog i ličnog života jedina je uteha koju danas može da ima.

 

Džordan se vozio u ponedeljak ujutru po Los Anđelesu, a sumnja se da je "pretrpeo neku vrstu medicinskog problema i udario svojim BMV-om u ivicu zgrade", prenosi TMZ.

 

Lesli Džordan
foto: Shutterstock / Kathy Hutchins

 

Komičar ima preko 130 uloga, počevši od 1986. godine, a neki od njegovih najupečatljivijih likova su Loni Gar u "Hearts Afire", Beverli Lesli u seriji Vil i Grejs i Mr. Blackly u "The Help".

 

Nedavno je glumio u seriji Call Me Kat zajedno sa Majim Bialik. Pored svog rada na filmu i televiziji, Džordan je imao karijeru u komediji, rasprodavajući stendape u Meksiku, Kanadi i Velikoj Britaniji.

 

Rođen u Tenesiju objavio je svoje memoare "Kako ste? Nesreće i nestašluci iz dobro proživljenog života" (How Y’all Doing? Misadventures and Mischief From a Life Well-Lived), u aprilu 2021.

 

 

 

makonda-tracker