neukusno

Oženio se MILIONERKOM, pa je ogovarao u javnosti: Ko je Riši Sunak, novi premijer Velike Britanije?

0

Četrdesetdvogodišnji Riši Sunak došao je na mesto novog premijera Ujedinjenog kraljevstva 

foto: Shutterstock / Fred Duval
foto: Shutterstock / Fred Duval

Britansku javnost su u poslednjih nekoliko meseci potresali mnogi skandali, a običan narod najviše su intrigirali oni koji su se događali u vladi.

 

Indijac Riši Sunak, koji je bio na mestu ministra finansija, iskoristio je svoja znanja i umeća i tokom 2020. godine došao u centar pažnje medija. Nakon što je Džonson priznao da je kršio epidemiološke propise koje je sam doneo, Riši se samo polako udaljio od njega.

 

 

Tu priliku iskoristio je da ponudi neka drugačija ekonomska rešenja i narod je tada dobio priliku da ga bolje upozna. 

 

Sunak je oženjen Akšatom Murti, ćerkom indijskog milijardera Narajane Murtija, osnivača Infosis-a. Par se venčao u Bangaloru, davne 2006. godine, nakon što su se upoznali tokom studija na Univerzitetu Stanford i imaju dve ćerke.

 

Sunakova supruga poseduje ogromno bogatstvo koje se procenjuje na oko 515 miliona evra, i jedna je od najbogatijih žena u Britaniji. Njih dvoje sa porodicom žive na ranču u selu Kirbi Sigston, blizu Northalertona.

 

 

Bivši kancelar govorio je više puta o privatnom životu i svojoj suprugzi, a jednom je čak izneo i neke tvrdnje, koje su mnogi okarakterisali kao ogovaranje u javnosti.

 

On je naveo da su oni potpuno različiti ljudi, ali da im to ne smeta i da ipak funkcionišu kao par odlično.

 

- Ja sam veoma uredan čovek, dok je ona strašno neuredna. Ja sam organizovan, ona je spontana - rekao je u jednoj emisiji.

 

- Ovo joj se možda neće dopasti, ali ja sam iskren čovek. On definitivno nije majstor organizacije, a teško joj je i da sređuje kuću. Ponekad to može da bude noćna mora... Obuća, cipele su svuda... O moj Bože, cipele, svuda su...- dodao je.

 

 

Kaže da mu je to smetalo, ali da su morali nekako da nađu zajednički jezik i način da funkcionišu zajedno. 

 

Sunak je prisustvovao rođenju oba deteta i vrlo je požrtvovan otac, koji voli da pomaže u kući, a najviše uživa u brizi o deci.

 

Ipak, velika polemika vodi se u britanskoj javnosti koja je podeljena po pitanju dolaska novog premijera na vlast. Mnogi građani strahuju da porodica koja je toliko bogata neće moći da razume ogromne finansijske probleme s kojima se susreće veliki broj običnih ljudi u Britaniji.

 

 

 

 

 

makonda-tracker