jedan od najbogatijih srba

Ima jahte, vile, avione, zovu ga kraljem šerpi: Filip Cepter se zapravo ne zove tako, a da li znate njegovo pravo ime?

1

Filip Cepter je  jedan od najbogatijih Srba na svetu. Svoje bogatstvo gradio je od nule, a sada mu mnogi biznismeni zavide na uspehu

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Filip Cepter, kako ga mnogi znaju i njegova supruga Madlena uživaju u ogromnom bogatstvu koje su stekli tokom godina.

 

Kralj lonaca poreklom je iz Velikog Gradišta u Bosni i Hercegovini. Sa suprugom Madlenom u braku je više od četrdeset godina i roditelji su ćerke Eme.

 

Njihovo bogatstvo je toliko da bi se mnogi pogubili u brojkama, a jedna od omiljenih nekretnina im je vila koja nosi Emino ime. Ceo život ova uspešna porodica živi na relaciji Beograd - Monako.

 

 

U javnosti je poznat po imenu Filip Cepter, a njegovo pravo ime zapravo je Milan Janković.

 

Kao veoma mlad ušao je u biznis i stvorio imperiju počevši od nule u Austriji sredinom osamdesetih godina. Svoj prvi milion zaradio je neverovatno brzo, napravio je revoluciju s posuđem od specijalnog čelika.

 

Kasnije se njegovo carstvo samo širilo pa ne čudi što osim jahte i vila ima i svoje avione. Dok se on bogatio, njegova supruga Madlena bavila se, i bavi se, humanitarnim radom, a poznata je i kao ljubiteljka umetnosti.

 

Filip Cepter
foto: Dragan Kadić

 

Madlena je diplomirala književnost, a oprobala se i u spisateljstvu. Ona je napisala jedno književno delo koje nosi njeno ime - "Madlena".

 

Milan i Madlena nisu oduvek bili milioneri. Osamdesetih godina su prodavali nemačko posuđe, sve dok nisu odlučili da pokrenu svoj biznis.

 

Posao su započeli u Milanu, a onda se proširila na ceo svet. U svoj asortiman proizvoda Milan je uključio medicinske aparate i kozmetičke proizvode. Do danas mu sjajno ide posao, "Forbes" ga je 2017. proglasio najbogatijim čovekom u Srbiji, procenjuje se da je težak oko pet milijardi dolara.

 

 

Madlena i Filip vlasnici su luksuznih nekretnina, a ističe se vila u Monaku, koje je bila vlasnica austrijska carica Sisi, ali i egipatski kralj Faruk.

 

Pokrovitelji su visoke umetnosti, a Madlena obožava antikne komade nameštaja, koje kupuje na poznatim aukcijama i njima uređuje vile koje par poseduje. Par poseduje nekoliko primeraka najluksuznijih automobila na svetu.

 

Ljubavna priča moćnog para počela je početkom sedamdesetih godina prošlog veka, kada su se tokom studiranja upoznali i zaljubili.

 

 

Filip Cepter
foto: Damir Dervišagić

Posle fakulteta zajedno su otišli u Austriju i započeli svoj uspon pa su danas od predavačice srpskog jezika i prodavača posuđa došli do frapirajućeg bogatstva.

 

U roku od pet godina došli su do otvaranja firme i proširili se na svetsko tržište.

 

Janković je pre 18 godina promenio ime i prezime, i to zbog poslovne komunikacije, u kojoj Milan Janković zvuči previše neobično strancima.

 

 

Filip Cepter
foto: Vladimir Šporčić

Nije bogatstvo razorilo ljubav koja je počela dok su bili klinci pa su Filip i Madlena i dalje u braku, iako su nekad znali da budu tema u domaćim tabloidima.

 

Njihov brak učvrstila je ćerka Ema, koju su usvojili kad je bila beba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker