neverovatno

Zvali su je NAJRUŽNIJOM ŽENOM NA SVETU, a ona je imala jedan cilj: Video pun uvredljivih komentara je bio njen blagoslov

0

Lizi je uspela nešto što nije pošlo za rukom ni najlepšim ženama sveta - postala je inspiracija ženama na čitavoj planeti Zemlji.

foto: Instagram
foto: Instagram

Lizi Vekaskez je rođena sa Marfanovim sindromom i lipodistrofijom, retkim genetskim poremećajem koji joj daje star izgled.

 

Njeno lice, tonus mišića, mozak, srce, oči i kosti su mnogo stariji nego što ona zapravo jeste, a još jedan veliki problem je to što ne može da dobije na kilaži, već ima svega 28 kilograma.

 

 

Ona je rođena je u Austinu u Teksasu. Kada je imala samo 17 godina pronašla video na Jutjubu u u kom je ugledala samu sebe, a onda je ispod njega pročitala mnogo uvredljivih komentara na račun njenog izgleda.

 

- Kad sam pronašla taj video, imala sam 17 godina. Bila sam srednjoškolka i pokušavala sam da shvatim šta ću da radim kad diplomiram.

 

 

- Mislim da ako bi se neko stavio na moje mesto, bez obzira da li imate slično stanje ili ne, ako vam kažu da ste odvratni i ružni i da bi trebalo da okončate svoj život, odmah biste znali šta sam osećala u to vreme.

 

Tada je dobila epitet "najružnije žene na svetu".  Tokom života navikla je da je zagledaju, da je izbegavaju i posmatraju kao čudo. Uvrede su postale deo njenog života, ali nije želela da se preda.

 

Jednom prlikom Lizi je izjavila da je taj užasni video zapravo došao kao "blagoslov" u njen život.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bayquş (@bayqush_official)

 

- To je najveći blagoslov koji sam mogla da dobijem.

 

Iako je bila slomljena odlučila je da to negativno iskustvo pretvori u pozitivno. Shvatila je da ljudi samo povređuju druge zbog svoje tuge.

 

- Bilo je tako teško, osvrćući se na to vreme, verovatno sam potisnula mnogo toga jer sam bila toliko povređena i uništena, ali da sam saznala ko su te osobe, verovatno bih ih jako zagrlila što su mi dali jedan od najvećih blagoslova koji sam mogla da tražim - rekla je za strane medije jednom prilikom.

 

 

- Shvatila sam da smo svi s razlogom stigli na ovu zemlju. Srećom, uspela sam krenuti pozitivnim putem i pretvoriti svoju užasnu situaciju u nešto mnogo lepše.

 

Njen govor "How Do You Define Yourself" o pozitivnom imidžu tela pregledan je više od 54 miliona puta. Snimila je i dokumentarac o svom životu i uspehu kao motivacionog govornika.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker