predivna

Rođena je na Balkanu i danas je najlepši TOP MODEL: Ovo je Andreja Pejić, koja je svet opčinila svojim izgledom

0

Prvo se istakla kao najdivniji androgeni model...

foto: Instagram
foto: Instagram

Andreja Pejić, manekenka je sa naših prostora, koja je u modi napravila revoluciju, i to kao prvi androgeni model.

 

Rodila se u Tuzli kao Andrej Pejić, da 2014. odlučila je da promeni pol i postane Andreja.

 

Andreja je po majci Jadranki Srpkinja, a po ocu Vladi Pejiću Hrvatica. Njeni roditelji razveli su se kada je ona imala pet godina. Odrasla je uz starijeg brata Igora.

 

 

Tokom rata u Bosni Andreja je sa bratom, majkom i bakom Danicom otišla u izbeglički kamp blizu Beograda, a zatim su se preselili u selo Vojska pored Svilajnca. Njena majka je želela da deca imaju dobar odnos sa ocem, zbog čega su po mesec dana svakog leta bili sa njim. Nakon NATO bombardovanja Jugoslavije otišla je sa porodicom u Melburn.

 

I pored svih dešavanja Andreja kaže da je imala srećno detinstvo, a često ističe kako je upravo majka Jadranka bila njena najveća podrška na putu transformacije pola.

 

1 / 6 Foto: Instagram

 

Njeno ekspreimentisanje sa izgledom i oblačenjem počelo je u 13. godini. Na proboj u svet mode nije čekala dugo jer se on desio kada je imala 16 godina. Ni na uspehe nije dugo čekala, 2013. godine, svega dve godina nekon debija na revijama Gotjea i Džejkobsa našla se na listi najboljih svetskih modela. Drugačija i harizmatična Andreja osvajala je naslovne strane modnih magazina, a 2013. pojavila se u spotu "The Stars" Dejvida Bouvija.

 

 

Ono što se dogodilo pre neki dan, mislila sam da u životu svom neću doživeti. Optužena sam da sam seksualno zlostavljala jednu ženu. U bilo kojoj drugoj situaciji, bilo kog drugog dana, smejala bih se ovoj blesavoj, čudnoj šali. Međutim, živimo u društvu gde svako na svakoga može da uperi prstom i preko medija ga optuži za uznemiravanje, uništi mu život i karijeru, što, priznaćete, već nije za šalu. Svi koji me poznaju, znaju da se predstavljam kao heteroseksualna žena. Pripadnice lepšeg pola nikada me nisu privlačile i nikada u tom smislu nisam imala želju da eksperimentišem. Da je situacija bila drugačija, ne bih operacijom promenila pol niti bih uzimala hormone koji su moj libido smanjili ispod proseka obične žene — napisala je na Instagramu Andreja Pejić kada je optužena za seksualno uznemiravanje, pa dodala da je devoku koja ju je optužila za zlostavljanje volela kao sestru i da nije očekivala da će joj uraditi tako nešto.

 

 

makonda-tracker